Tenis

Lucky-loser nadigrao Karlovića u tri seta

Tea Lokas • ponedjeljak, 14.01.2013.
Lucky-loser nadigrao Karlovića u tri seta
Foto: Kristijan Komarica

Prvog dana glavnog ždrijeba Australian Opena nije bilo sreće za hrvatske uzdanice. Nakon Petre Martić od natjecanja se oprostio i Ivo Karlović, u tri seta izgubivši od "sretnog" Amerikanca Smyczeka...

Tim Smyczek u turnir je ušao kao lucky-loser (poraz u trećem kolu kvalifikacija), a iz njega će bez obzira što se dogodi u drugom kolu, izaći bez onoga "loser".

25-godišnjak iz Milwaukeeja slavio je u okršaju prvog kola protiv nekadašnjeg hrvatskog broja 14 na svijetu, Ive Karlovića. Bit će mu to drugi uzastopni nastup u drugom kolu Grand Slama, po prvi put u karijeri taj rezultat ostvario je na lanjskom US Openu.

U prvom setu obojica tenisača imala su priliku za oduzimanje servisa, Karlović jednom (neiskorištena), a Smyczek pet puta (jedna iskorištena). Dvije od tih pet stvorio je već u prvom gemu, no Karlović je uspio spasiti obje te rezultat, uz malo poteškoća, dovesti do 4:4. U tom trenutku Smyczek ubacuje u višu brzinu te, nakon breaka, osvaja i prvi set rezultatom 6:4.

Nastavak je donio visok postotak prvog servisa na obje strane terena, a sve je rezultiralo tie-breakom bez stvorene break prilike tijekom cijelog seta.

U napetoj trinaestoj igri Karlović se tri puta vraćao iz mini-breaka zaostatka, no sretni gubitnik iz kvalifikacija iskoristio je svoju "sreću" i u glavnom ždrijebu te na semafor upisao 7-5 u tie-breaku i 2-0 u setovima.

Posao je završio u trećem setu, pri rezultatu 6:5. Iako se hrvatski tenisač u prvom gemu zaletio do 15:40, nije uspio iskoračiti i prvi put povesti s breakom prednosti. Smyczek se također propustio odvojiti na 3:1, no u najboljem trenutku, prije opasnog ruleta trinaeste igre, 25-godišnjak iskorištava meč loptu na 6:5 (30:40).

Amerikanac koji uživa u renkingu karijere (125.) u drugom će se kolu usprotiviti boljem iz dvoboja Davida Ferrera i Oliviera Rochusa.

Australian Open, tenisači, prvo kolo:
Tim Smyczek (SAD, LL) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:4, 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 00:07
    krajnje je vrijeme da se oprosti od tenisa..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 16:33
    Nema baš 34-godišnjaka na touru, znači mirovina je neminovnost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 11:43
    E moj Ivo,aj se ti vrati lijepo u repku,bilo je bolje dok se nisi posvetio individualnoj karijeri. xD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 10:12
    Ništa čudno, sada očekujem ispadanje Čilića njegovo stanje uma ne može vidjeti 2 kolo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 09:30
    ovaj je stvarno bio lucky loser,em je upo u turnir s porazom em je dobio za protivnika ovakvog karlovica koji je totalno van forme
    Obrisan korisnik