Košarka

Spektakl već u četvrtfinalu: Real izvukao Barcelonu

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2013.
Spektakl već u četvrtfinalu: Real izvukao Barcelonu
Foto: EPA

Poznati su parovi četvrtfinala Kupa kralja koji odmah nudi spektakl. Već u borbi za finale suočit će se madridski Real i Barcelona i to na neutralnom terenu u Vitoriji...

Vitoria će biti domaćin turnira Kupa kralja od 7. do 10. veljače, a na njemu će se naći osam najboljih nakon 17 odigranih kola u Ligi Endesi.

Točno na polovici regularnog dijela sezone madridski Real čvrsto drži prvu poziciju na ljestvici dok je Barcelona tek sedma i iz tog razloga nije bila među nositeljima. To je omogućilo da ih kuglice spoje, Real zaigra protiv Barcelone već u četvrtfinalu što je madridskom velikanu loša nagrada za prvo mjesto nakon 17 kola.

Domaćin turnira Caja Laboral je uz Real ujedno i prvi favorit za osvajanje trofeja nakon što je dramatično popravila igru od dolaska Žana Tabaka na klupu. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Rudežove Zaragoze.

Ulogu blagog favorita ima Valencia Velimira Perasovića kojoj je ždrijeb namijenio madridski Estudiantes dok se veća neizvjesnost očekuje u srazu dvije specifične momčadi posebno jake na svojim parketima Bilbaa i Gran Canarije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 08:15
    Tabaka i kuglice vole.
    Obrisan korisnik