Košarka

Repeša: "Možemo bolje od ovoga, ja sam borac"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 14.01.2013.
Repeša: "Možemo bolje od ovoga, ja sam borac"
Foto: Davor Sajko

Jasmin Repeša u posljednje vrijeme prolazi kroz teško razdoblje na klupi Unicaje iz Malage. Momčad se ne uspijeva izvući iz krize u koju je ušla u španjolskom prvenstvu i Euroligi, a posljednji poraz, u nedjelju kod kuće protiv Cajasola iz Seville, donio je potvrdu da Unicaja neće u borbu za naslov u Kupu kralja. Repeša je priznao da nije lako, ali vjeruje da se mogu izvući iz nevolja...

Na tek 10. mjestu ljestvice u ACB ligi poslije 17 kola, uz omjer 8-9, a s početkom euroligaškog Topa 16 s pobjedom i dva poraza, Unicaja iz Malage nije u ugodnoj situaciji poslije prva dva tjedna 2013. godine. Jasmin Repeša je pod većim pritiskom nego je donedavno bio slučaj, a taj pritisak porastao je nakon što su u nedjelju doživjeli domaći poraz od Cajasola (81:70) u prvenstvu.

Poslije tog rezultata, postalo je jasno da se momčad s Repešom na klupi i Lukom Žorićem i Krunom Simonom na parketu uskoro neće boriti za trofej u Kupu kralja. U konkurenciji će biti prvih osam klubova na ljestvici, a Unicaja je ostala ispod crte.

Kako su prenijeli lokalni mediji, hrvatskom treneru je poslije Cajasola bilo teško naći prave riječi za nastup njegove momčadi, a utakmicu je nazvao najgorom u sezoni. Repeša nije želio govoriti previše dok je još bio pod dojmom poraza, a tražeći razloge zbog čega se dogodilo razočaranje, u prvi plan stavio je obranu. "Jako smo se mučili već u prvom poluvremenu, bez obzira što smo tada kontrolirali skok", istaknuo je na susretu s novinarima poslije susreta, dodajući da je u drugih 20 minuta njegovoj momčadi išlo još gore.

Ipak, Repeša ne gubi nadu da će uspjeti zaustaviti pad. "Uvijek se trudim dati najbolje za momčad. Ponekad to izgleda bolje ili slabije, ali ja sam optimist, možemo bolje od ovoga ako ćemo se svi zajedno boriti", opisao je: "Ja sam borac. Priznajem da imamo puno problema. Neki igrači nisu u dobrom tjelesnom stanju, a to ćemo u budućnosti trebati promijeniti."

Kao što je razočaran trener, poslije gubitka nade da će biti u akciji u Kupu kralja bili su razočarani i u klubu. No, predsjednik Eduardo Garcia kazao je da nemaju razloga za sumnju u Repešin rad, dodajući da vodstvo kluba nije izgubilo strpljenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2013. u 08:07
    Nije Jasko taj tip. Neće pljuvati igrače nego pojačati treninge. Ušao je u Top 16 Eurolige sa prosječnom momčadi što je uspjeh. Ima 2 utakmice tjedno i kup kralja im sada uopče netreba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2013. u 18:02
    Podcijenio sam ga , mislio sam da ce biti u Zg do nove godine a on ce izdrzati jos desetak dana. Sada ce krenuti pljuvanje po igracima.
    Obrisan korisnik