Tenis

Hewitt: "Ne vjerujem da Tipsarević stalno igra ovako, bio je najbolji što može biti"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 14.01.2013.
Hewitt: "Ne vjerujem da Tipsarević stalno igra ovako, bio je najbolji što može biti"
Foto: EPA

U ponedjeljak u večernjem terminu po lokalnom vremenu, domaći ljubitelji tenisa su u prvom kolu Australian Opena mogli pratiti još jedan nastup Lleytona Hewitta u Rod Laver Areni, ali rezultat im nije donio razlog za slavlje. 31-godišnji Australac, nekada prvi, a danas 81. na svijetu, pao je u tri seta protiv Janka Tipsarevića, devetog na ATP ljestvici, koji je u Melbourne došao nedugo poslije naslova u Chennaiju na početku sezone...

Kako se moglo i očekivati, dvoboj Janka Tipsarevića i Lleytona Hewitta zaslužio je elitni, večernji termin u Rod Laver Areni prvog dana Australian Opena, a bez obzira što je većina gledatelja bila na njegovoj strani, Hewitt nije mogao do iznenađenja protiv drugog reketa Srbije, devetog na svijetu. Tipsarević je slavio sa 7:6(4), 7:5 i 6:3, čime je potvrdio dobru formu na početku sezone, nakon što je nedavno otišao do kraja na ATP turniru u indijskom Chennaiju.

S druge strane, rani Hewittov oproštaj od turnira možda je bio i njegov posljednji na Australian Openu. U veljači će napuniti 32 godine, u posljednje vrijeme se jako mučio s ozljedama i nekoliko operacija, pa će ostati upitno koliko je još motiva ostalo. No, poslije poraza od Tipsarevića, iskusni Australac govorio je samo o razočaranju u tom trenutku, zbog načina kako se meč raspleo.

"Prvi osjećaji su frustracija i razočaranje", opisao je Hewitt: "Nije lako kada u pripremi uložite toliko truda i napravite sve što je potrebno, a još mi se činilo i da nisam odigrao meč koji bi bio ispod standarda. No, on je jednostavno bio predobar u velikim poenima."

"Kvaliteta izmjena s crte je najvećim dijelom bila vrlo visoka, a njegovo zadržavanje u poenu i prolazi kada nije bio u idealnoj poziciji su u ovom dvoboju bili izvrsni", dodao je australski adut.

"Ne vjerujem da Tipsarević stalno igra ovako", opisao je Hewitt suparnikov nastup: "Bio je najbolji što može biti, o tome nema nikakve dvojbe."

Dok je 31-godišnji Australac žalio zbog poraza, Janko Tipsarević priznao je da mu nije bilo svejedno kada je saznao da će se u prvom kolu sresti s Hewittom u Rod Laver Areni: "Ne postoji puno težih stvari nego igrati protiv Lleytona ovdje i vrlo sam sretan što sam uspio slaviti u tri seta."

"Rekao sam samom sebi - 'molim vas, nemojte mi samo reći da je Lleyton'", otkrio je 28-godišnji Beograđanin što mu je prošlo kroz glavu dok je doznao da će za početak turnira igrati u Rod Laver Areni, bez da su mu prije toga prenijeli tko je suparnik: "Mislim da je razlika bila u tome što sam ja iskoristio svoje prilike, a Lleyton nije. Prva dva seta su zbilja mogla otići na bilo koju stranu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver14.01.2013. u 22:04
    hewitt nikad nije bio neki tenisac. ono sto je kratko bio 1. je vise slabost drugih nego njegova kvaliteta
    beaver