Ostali sportovi

Najbolje mlade svjetske floretašice nastupaju u Zagrebu

Sportnet • srijeda, 16.01.2013.
Najbolje mlade svjetske floretašice nastupaju u Zagrebu

Ovoga vikenda Zagreb će biti domaćin najboljim svjetskim juniorkama floretašicama, koje dolaze iz svih krajeva svijeta (njih oko 140) kako bi nastupale na 27. Memorijalu Vladimira Mažuranića.

Memorijal Vladimira Mažuranića je tradicionalna zagrebačka priredba koju svake godine zagrebački mačevalački djelatnici organiziraju u znak sjećanja na doajena zagrebačkog i hrvatskog mačevanja, dugogodišnjeg sportaša, olimpijca i trenera Vladimira Mažuranića, zanimljivoga i po tome što je izravni potomak prvog hrvatskog bana pučanina, državnika i pjesnika Ivana Mažuranića.

Memorijal je do sada doživio 24 izdanja u kontinuitetu. Predstavlja najjače i najposjećenije mačevalačko natjecanje u Hrvatskoj, posebno u seniorskoj konkurenciji.

Memorijal je dobio posebnu čast i veliki značaj kao nagradu za dugogodišnji rad Saveza kada ga je 2005. godine Međunarodna mačevalačka federacija (F.I.E.) uvrstila u popis natjecanja za svjetski kup, što znači da se boduje za svjetsku rang-listu, u disciplini floret za juniorke. Time je Memorijal Vladimira Mažuranića postao jako važan turnir na svjetskoj mačevalačkoj sceni.

Tako svake godine na turniru sudjeluje oko 26 zemalja i preko 140 sportaša koji dolaze iz svih zemalja svijeta.

Natjecanja se održavaju u dvorani Sportski centar Sutinska vrela, Podsusedski trg 14B. U subotu nastupaju ponajbolje svjetske juniorke (natjecanje započinje u devet sati), a nedjelja je rezervirana za seniore i seniorke u kategoriji mač i floret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!