Košarka

Perasovićeva Valencia nastavila s odličnim igrama u Eurokupu, slavlje i u Češkoj

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2013.
Perasovićeva Valencia nastavila s odličnim igrama u Eurokupu, slavlje i u Češkoj
Foto: Kristijan Komarica

Top 16 Eurokupa je stigao do drugog kola, a Velimir Perasović s Valencijom je gostovao u Češkoj kod ČEZ Nymburka. Iako su Česi na svom parketu vrlo neugodan protivnik, Valencia je uspjela uzeti pobjedu...

Velimir Perasović može biti zadovoljan kako se raspliće situacija u njegovoj skupini Eurokupa. Nakon dva kola Valencia je na vrhu skupine J s dvije pobjede od čega je drugu ostvarila na neugodnom gostovanju kod ČEZ Nymburka koji je u Bilbau pokazao koliko je neugodan protivnik.

U zanimljivom dvoboju Valencia je u dva navrata dolazila do visoke prednosti, međutim Nymburk se vraćao, ali nakon što je dvije minute prije kraja poravnao na 76:76, Doellman i Kelati rade seriju 6:0 i Perasovićeva momčad odlazi do pobjede 82:77.

Bojan Dubljević s 19 poena i šest skokova predvodio je Valenciju dok je Doellman dodao 18 poena. U domaćem sastavu Radoslav Rančik je ubacio 24 poena uz pet skokova.

Rezultati 2. kola Topa 16

Skupina I

Triumf - Budivelnik 84:85
2. Banvit - Budućnost 89:80

Skupina J

VEF Riga - Uxue Bilbao 99:76
ČEZ Nymburk - Valencia 77:82

Skupina K

Lokomotiv Kuban - Stelmet Zielona Gora 96:87
Spartak St. Peterburg - Cajasol 78:59

Skupina L

Uniks Kazan - Ulm 87:95
Crvena zvezda - Galatasaray 74:91

U drugom susretu skupine Bilbao je dan ranije ubilježio poraz na gostovanju kod VEF Rige 99:76. U neočekivano visokoj pobjedi Latvijaca briljirao je Earl Rowland s 30 poena dok je goste predvodio Konstantinos Vasileiadis s 20 poena. Fran Pilepić nije ulazio u igru.

Što se tiče ostalih dvoboja najneizvjesnije je bilo u susretu Triumfa i Budivelnika u kojem su gosti iz Ukrajine slavili 85:84. Artem Vikrov je imao priliku donijeti pobjedu domaćinu, međutim njegov pokušaj u posljednjoj sekundi blokirao je Sergij Gorbenko. U gostujućem sastavu briljantnu utakmicu odigrao je Leo Lyons s 26 poena i 16 skokova, a domaćinu nije pomoglo niti 21 poen, sedam asistencija i pet skokova Tywaina McKeeja.

U drugom susretu skupine I Banvit je na svom parketu uz 17 poena i devet skokova Vladimira Štimca svladao Budućnost koju je predvodio Aleksa Popović sa 16 poena.

U skupini K domaćini su ubilježili obje pobjede. Lokomotiv Kuban je uz raspoloženi trio Mantas Kalnietis (20 poena, devet dodavanja) - Simas Jasaitis (21 poen, šest skokova) - Nick Calathes (20 poena, 12 asistencija) svladao poljski Stelmet 96:87. Spartak iz St. Peterburga je bio još uvjerljiviji te je slavio 78:59 protiv Cajasola.

U skupini L dva poraza domaćina. Uniks je na svom parketu izgubio od Ulma 95:87 unatoč 31 poenu i deset skokova Chucka Eidsona. Gosti su još jednom iznenadili i pokazali da nisu zalutali u ovo natjecanje. Crvena zvezda nije uspjela svladati skupu momčad Galatasaraya, Turci su usred Beograda bili vrlo uvjerljivi i slavili 91:74 uz 22 poena Jamonta Gordona i 19 Carlosa Arroyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 10:38
    Prvi put ove godine sam gledao Valensiju. Kakva ekipa. Masterpeace selekcije !! Bravo i za Perasa. Bez ijedne superzvijezde a sa 12 fantastičnih timskih igrača. Obrambeno pogotovo. Postajem fan Kelatija, a Dubljević je čudo. Klinac igra kao iskusni veteran!!!
    Obrisan korisnik