Nogomet

Patinho i Cassio: "Želimo s Hajdukom osvojiti trofej"

S Poljuda:Bernard Jurišić • četvrtak, 17.01.2013.
Patinho i Cassio: "Želimo s Hajdukom osvojiti trofej"
Foto: Duje Bonačić

Dan između povratka iz Hercegovine i nastavka priprema u turskom Beleku u Hajduku su iskoristili za predstavljanje dvojice Brazilaca koji su ove zime stigli u Split kao dio dogovora s brazilskim Fluminenseom. 20-godišnji Patinho i Cassio tek će pokazati jesu li prava pojačanja za splitski klub...

Hajduk je završio prvi dio priprema u Hercegovini, a dan između povratka i novog transfera prema Turskoj, gdje će odraditi drugi dio priprema, Hajdukovci su iskoristili kako bi predstavili dva odlaska i najavili (barem) jedan potencijalni odlazak. Dva 20-godišnja Brazilca će proljeće provesti u Hajdukovom dresu, a ako zadovolje - suradnja će se i nastaviti. Ugovori su Patinhom i Cassiom potpisani su na godinu plus godinu.

"Radošević će odlučiti između Parme i Napolija"

Osim Brazilaca, Hajdukovu momčad bi u nastavku sezone trebao pojačati i Jean Kouassi, napadač iz Obale Bjelokosti koji je zadovoljio na probi tijekom priprema u Hercegovini. U suprotnom smjeru bi trebao otići Hajdukov reprezentativac Josip Radošević, za kojega su stigle ponude iz Parme i Napolija.

"Kouassi je dobio zeleno svjetlo od trenera i s time smo se svi složili. Pitanje je tehnike da prođe preglede i da se dogovorimo oko ugovora. Radošević? Mi imamo dvije konkretne ponude, no vidjet ćemo što će odlučiti Josip. Hajduk se opredijelio, ali vidjet ćemo što će reći igrač, treba svaku stranu poštovati i svi se trebaju složiti. To trebamo odraditi do kraja siječnja. Popodne ćemo odlučiti tko će sve ići u Tursku."

Hajduk više naginje Parmi koja je ponudila veću odštetu, no Napoli je Radoševiću ponudio bolje ugovorne uvjete. Očito je da će i Radošević Vukušićevim stopama u Italiju, a pitanje je dana, možda i sata, da se odluči u koji će od dva talijanska prvoligaša 18-godišnjak preseliti.

"Ovo si igrači koji su produkt suradnje između Hajduka i Fluminensea i nadam se da će ta suradnja biti još i dublja. Dobili smo dva igrača rođena 1992. godine, dva mlada igrača koji su gladni karijere u Europi. Željeli smo igrače koji žele doći, a oni su izrazili želju da nam pristupe. Tehnički su jako kao i većina Brazilaca i nadam se da će svojom kvalitetom učiniti i svoje suigrače boljima", kazao je u uvodu sportski direktor Hajduka Sergije Krešić.

O igračkim karakteristikama mladih Brazilaca, koji su u Split stigli kao produkt suradnje s brazilskim Fluminenseom, Krešić je rekao:

"Patinho je igrač zadnjeg pasa, puno se kreće i radi u veznoj liniji. Cassio je bočni igrač, vrlo brz, tehnički jak. Nadam se kad uđu u pravu tjelesnu spremu da će se pokazati kao prava pojačanja i da ćemo svi biti zadovoljni. Oni očekuju da im prihvatimo, mladi su igrači i treba im podrška."

Cassio je Splićanima zapeo za oko već u prvom "češljanju" Fluminenseove škole, a Patinho je "iščupan" iz lisabonskog Sportinga, gdje se nije naigrao:

"Cassija smo tražili od prvog trenutka kad smo ga vidjeli. Mala je bila šansa da dobijemo Patinha jer je već bio posuđen Sportingu, ali Fluminense je učinio veliki napor da dođe kod nas."

Patinho će na proljeće na dresu imati broj 95. Nas je taj broj najprije podsjetio na Oluju, no Brazilac je ipak imao neke druge razloge:

"Moj brat se rodio 1995. godine, to je godina koja puno znači našoj obitelji."

Patinho je veznjak, od njega se očekuje da Hajdukovoj momčadi donese brazilski "šarm" i poboljša protok lopti prema napadačima:

"Sretan sam što sam došao u ovako poznat klub i dat ću sve od sebe da uspijem ovdje. Želja mi je osvojiti trofej s Hajdukom. Znao sam da je Hrvatska nogometna zemlja. O Hajduku sam znao nešto, ali kad sam se upoznao malo više nisam dvojio. Posebno me impresionirala proslava stotog rođendana koju sam gledao na internetu, znam da je Hajduk tada igrao protiv Barcelone."

Njegov cilj je u Hajduku započeti europsku karijeru i potom se plasirati u neku od bogatijih i jačih liga:

Koji je klub bolji izbor za Josipa Radoševića?

ANKETA#433

"Trenutno razmišljam samo o Hajduku, želim se pokazati i bit ću ovdje koliko bude potrebno da se dokažem. Za dalje ćemo vidjeti. U Sportingu nisam igrao zbog nenogometnih stvari, forsirali su se portugalski igrači i zato sam želio otići."

Grad još nije stigao upoznati, ali zato je o navijačima sve već saznao:

"Upoznao sam se s gradom putem interneta, ali znamo da je lijep i da je ljeti vrlo slično kao u Brazilu. Naravno da sam čuo za navijače Hajduka i to mi je bilo jako zanimljivo što su uzori navijačima Hajduka brazilski navijači. To mi je jako drago i nadam se da će me prihvatiti. Navijači Hajduka već su me kontaktirali preko Facebooka i bilo mi je drago zbog toga, dalo mi je snagu i motivaciju da se što bolje snađem u novoj sredini."

Cassio je nešto niži i brži, od njega u Hajduku očekuju da bude "šilo" koje će svojim prodorima izluđivati protivničke obrane:

"Znam da kao Brazilac na sebi imam veliki pritisak, od nas se uvijek i svugdje puno očekuje. To želim opravdati dobrim igrama i želim uspjeti u Hajduku."

Nogometni uzor mu je Cristiano Ronaldo, a o hrvatskoj ligi i hrvatskom nogometu nije imao puno informacija. Ali to se svakim danom mijenja:

"Na internetu sam se upoznavao s hrvatskom ligom otkad je došla prigoda da potpišem za Hajduk. Nisam dosad imao puno informacija, ali brzo ću se upoznati sa situacijom."

Oba Brazilca za kraj su gotovo uglas ponovila iste riječi:

"Želimo se zahvaliti svima na prijemu, posebno navijačima koji su nam uputili podršku preko interneta. Želja mi je da nas navijači dobro prihvate i da im donesemo puno radosti."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 75:10-55
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 21:01
    Žao mi je što je mali Radošević otišao ali razumijem upravu hajduka kojoj je novac preko potreban za normalan rad.Nadam se da je sada kraj sa prodajom igraća ili neće biti ništa od velikog hajduka!
    Obrisan korisnik
  • cameosis17.01.2013. u 17:08
    zove se kouassi ... no vidim da znaš i sam.
    cameosis
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 16:44
    Ma nebrinem ja za Josipa, on ce se dokazat bilo gdje. No zalosna stvar u ovome je ta sto je Hajduk, koji ima jednu dobru, mladu i potencijalnu momcad vec sada poceo da rasprodaje sve sto valja. Oept nista od jace konkurencije i jace lige.....pa dokle vise tako??
    Obrisan korisnik
  • abou_diaby217.01.2013. u 16:30
    Hajduk sad prodaje igrače koje može za prvu ponudu koju dobije, kao neki kockar koji je u dugovima. Za Josipa bi bilo najbolje da ostane, ako i ode želim mu svu sreću
    abou_diaby2
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 15:29
    Ima više elemenata zašto oče prodat Radoševića. Prvi i glavni su pusti dugovi. Drugi je taj šta za njega jedino trenutno ima konkretna ponuda a Hajduk do 3. miseca mora isplatit 4 milijona eura inače ide u neizbježni stečaj (a do 6. miseca još 4 milijona eura. Od 3. do 6. miseca nema transfera tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik