Rukomet

Šterbik: "Moramo ići polako, Hrvatska je najvažnija utakmica"

Ante Zovko • četvrtak, 17.01.2013.
Šterbik: "Moramo ići polako, Hrvatska je najvažnija utakmica"
Foto: EPA

Prva dva dvoboja skupine D Svjetskog rukometnog prvenstva nisu donijela iznenađenja. Španjolska je pobjedom protiv Mađarske najavila borbu za prvo mjesto s Hrvatskom, a Alžir je protiv Australije popravio gol-razliku te se nada da će nešto manje od njega biti uspješan Egipat, konkurent za četvrto mjesto.

Iako je postigla najviše pogodaka dosad na turniru, 15, Australija je opet poslužila protivniku kao trening. Ovaj put gol-razliku protiv nje je poboljšao Alžir čiji izbornik kaže da je to jedino bilo bitno zbog borbe za četvrto mjesto s Egiptom koji se sastaje s Australijom u posljednjem kolu.

Salah Bouchekriou komentirao je: "Naš je cilj bio postići što više golova kako bismo popravili svoju gol-razliku. Bili smo jako nervozni u prvom poluvremenu i primili smo nekoliko golova. Popravili smo se u nastavku, pogotovo ofenzivno."

Laszlo Nagy, igrač Mađarske: "Španjolska je zaslužila pobjedu. Ratovali smo 40 minuta, iskontrolirali smo njihov napad, a poslije smo se kombiniranom obranom zbunili u napadu. Nedostajalo nam je preciznosti. Moramo bolje protiv Alžira, moramo pobijediti i proći."

Riad Chehbour nada se da remi 24:24 s Egiptom neće stajati Alžir oproštaja od Španjolske: "Jasno je da ćemo mi i Egipat odlučivati o četvrtom mjestu, oni imaju više šanse, ali vidjet ćemo kako će odigrati protiv Hrvatske, a onda još imamo jednu utakmicu."

Španjolska je očekivano svadala Mađarsku (28:22) i sve je spremno za završni okršaj za prvu poziciju s Hrvatskom u posljednjem kolu. Mađari su pružili dobar otpor domaćinu, ali ih je slomila serija 7:0 između 50 i 57. minute.

Mađarski izbornik Lajos Mocsai istaknuo je borbenu komponentu susreta: "Bili smo jako dobro pripremljeni i motivirani za ovu utakmicu. Prvo je poluvrijeme bilo fantastično, ali u drugom, kod 21:20, napravili smo nekoliko pogrešaka i Španjolska je došla do prednosti. Odigrali smo kvalitetno."

Valero Rivera, španjolski strateg, vjeruje da je njegova momčad došla do prednosti zbog promjene obrambene taktike:

"Utakmica je bila sjajna, vrlo dobro su napadali našu 6-0 obranu. Kad smo počeli miksati obranu, Aitor Arino je očigledno izmijenio ravnotežu snaga. Prevladali smo naše poteškoće, u čemu su posebno bili važni igrači kao što su Carlos Ruesga, Antonio García i Angel Montoro. Arpad je bio senzacionalan."

Vratar Arpad Šterbik s dvije je uzastopne obrane sredinom drugog poluvremena omogućio suigračima dva brza gola i vodstvo 19:16, na što su se kasnije nadovezali spomenutom serijom.

"Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali smo malo puštali u obrani. Ušli smo u utakmicu gladni pobjede i napravili pogreške. U drugom poluvremenu, kad smo usporili ritam, napravili smo četiri ili pet razlike prednosti. Moramo ići polako, bolji smo iz utakmice u utakmicu. Hrvatska je naša najvažnija utakmica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2013.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 07:59
    postoji jedan problem,a on se zove daljnji ždrijeb. ne vjerujem da će se španjolce poslati na najgori mogući ždrijeb odnosno 1/8 finala srbija, 1/4 francuska. čitaj suci će nam nalijepiti par isključenja zbog grube obane, onaj odvratni juanin garcia će ze tih 5-6 minuta uvalit 3-4 komada sa krila... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 07:11
    Da španjolci nisu domaćini uopće me ne bi brinuli. Na neutralnom terenu smo sigurno bolji, ali pritisak publike (tu mislim na debitante, a njih je puno) i domaćinsko suđenje mogu bitno utjecati na utakmicu. Ipak vjerujem u naše.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 23:35
    čitajući o tome kako se utakmica razvijala, i ja razmišljam da imamo šanse protiv Španjolaca, da nisu oni takav bauk kakvim se čine... samo da naši budu hladne glave i vruća srca, i mogu oni do prvog mjesta... Iznad svih - Hrvatska!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.01.2013. u 22:56
    Očekuje nas pakao u subotu ali ja vjerujem u naše.Samo ne smijemo podleći atmosferi koja će biti paklena i dobro je što je Ivano došao dati podršku našima i što tenzije padaju jer sami time popravlja se atmosfera i stavara se mir a on je sada najpotrebniji!
    Obrisan korisnik