Rukomet

Abdeltawab: "Moji su igrači bili uplašeni prije utakmice, igrali su protiv olimpijske bronce"

Josip Piršljin • petak, 18.01.2013.
Abdeltawab: "Moji su igrači bili uplašeni prije utakmice, igrali su protiv olimpijske bronce"
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Posljednji je pao Egipat čiji izbornik Abdeltawab nije bio previše razočaran porazom od četiri gola razlike.

Sukladno očekivanjima, Egipat se pokazao kao vrlo borbena momčad, ali na kraju je kvaliteta ipak došla do izražaja. Hrvatska je u četvrtom dvoboju skupine D na Svjetskom prvenstvu pobijedila s 24:20 i u zadnjem će kolu odlučivati o prvom mjestu na utakmici s domaćinom turnira.

"Hrvatska ima fantastičnu rukometnu školu i mnogo smo naučili od nje. Moji igrači su bili malo uplašeni prije utakmice jer su se suočili s olimpijskom broncom i bivšim svjetskim prvakom. No ohrabrio sam ih da čvrsto stoje u obrani i spriječe hrvatske kontre", rekao je izbornik egipatskih rukometaša Asem Abdeltawab.

Egipćani su se vrlo dobro držali u prvih 30 minuta. Na odmor su otišli sa samo dva pogotka manjka, no odmah početkom nastavka izabranici Slavka Goluže su "ubacili u višu brzinu" i prelomili utakmicu u svoju korist.

"Taktika je funkcionirala u prvom poluvremenu, ali u sljedećih 12 minuta nastavka mi smo izgubili utakmicu. Svejedno je to bila dobra predstava, jer nismo odustajali u namjeri da smanjimo razliku. Gradimo novu momčad i zbog toga razloga plasman u osminu finala bio bi velik uspjeh", prenosi Abdeltawabove riječi tportal.

Nakon odigrana četiri kola Egipat se nalazi na petom mjestu skupine D sa samo jednim bodom kojeg je izborio u utakmici s Alžirom. U posljednjem kolu Faraoni će se sučeliti s Australijom i vrlo vjerojatno upisati prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 17:08
    Skidam kapu egipatskom doktoru koji je odmah priskočio u pomoć Čupiću kad je nezgodno pao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 15:08
    Svaka čast Egipčanima sa puno poštovanja i respekta govore o našima i samim time dobijaju naše simpatije!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2013. u 11:31
    i mi smo zadovoljni rezultatom-sretno dalje
    Obrisan korisnik