Košarka

Nikša Prkačin postaje sportski direktor reprezentacije

Ivor Krapac • subota, 19.01.2013.
Nikša Prkačin postaje sportski direktor reprezentacije
Foto: Martina Japundžić

Nakon što je nedavno napustio dužnost sportskog direktora Cibone, objašnjavajući odlazak privatnim obvezama, Nikša Prkačin neće dugo biti bez posla. Kako je u razgovoru za Sportsku Televiziju otkrio Danko Radić, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Prkačina čeka dužnost u hrvatskoj reprezentaciji...

Nikša Prkačin je prije 10-ak dana otišao iz Cibone, kako su tvrdili iz kluba, samo privremeno. Prkačin je svoju dužnost sportskog direktora u klubu napustio pojašnjavajući da su presudile privatne obveze, ali čini se da bi odlazak mogao biti trajan.

Na to upućuju riječi Danka Radića, predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, u razgovoru za Sportsku Televiziju.

Radić je za Sportsku TV otkrio da će Prkačin postati sportski direktor hrvatske reprezentacije, što bi ga udaljilo od mogućnosti povratka u Cibonu, gdje ga trenutno mijenja Vlado Vanjak. Podsjetimo, Vanjka su nedavno u klubu predstavili kao privremeno rješenje, dajući mu "titulu" vršitelja dužnosti.

Predsjednik HKS-a dodao je i da su već obavljeni planovi za pripremu nacionalne momčadi za Europsko prvenstvo u Sloveniji, koje je na rasporedu od 4. do 22. rujna.

Danko Radić komentirao je i slučaj Jasmina Repeše, kojega bi propisi španjolske ACB lige mogli spriječiti da vodi reprezentaciju na Eurobasketu, u slučaju da i dalje bude na klupi Unicaje iz Malage. Čelnik HKS-a kazao je da u Savezu vjeruju da će Repeša ostati izbornik i da se tako i ponašaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 09:49
    AAAAAHAHAHAHAHAHA...kakva smo mi prčija od države, saveza....kao nacija! taman kad sam se ponadao da bi repka mogla nešto ove godine napraviti na EP-u, eto mi 'šamara':)! mislim da ću prestati pratiti Hr košarku....i klupsku i reprezentativnu...nije dobro za zdravlje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 21:27
    Slažem se sa samurajem...a ko ga smije odbit...natući će ga da mu takve glupost više neće past napamet...a što od danka se može očekivat.....JADNO
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 18:47
    Tako to radi Radic, uhljebi potencijalnog protivnika i to je to. Koje reference ima ova sirovina osim sto nije odradio posao u Ciboni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 16:47
    e sad da vidimo tko će otkantat repku kad mu se prka pojavi doma sa zasukanim rukavima
    Obrisan korisnik
  • irilov20.01.2013. u 14:27
    imaju ameri dobar izraz za ovo- kick upstairs...
    irilov