Košarka

Tabak ruši rekorde na klupi Caje Laboral

Lovro Štrbinić • nedjelja, 20.01.2013.
Tabak ruši rekorde na klupi Caje Laboral

Hrvatski košarkaši stručnjak Žan Tabak od dolaska na klupu Caje Laboral bilježi sjajne rezultate i ruši mnoge rekorde. Desetom uzastopnom pobjedom u španjolskom prvenstvu postao je tako apsolutni rekorder u tom segmentu...

Žan Tabak krajem prošle godine preuzeo je funkciju trenera španjolske Caje Laboral, a pobjedama s kojim je zaredao njegov novi klub po njegovom dolasku ne nazire se kraj.

Caja Laboral u nedjelju je u 18. kolu španjolskog košarkaškog prvenstva svladala Zaragozu rezultatom 74:73. Bila je to 15. pobjeda tog kluba u domaćem ligaškom natjecanju ove sezone, odnosno deseta uzastopna pod vodstvom hrvatskog trenera.

Deset uzastopnih pobjeda predstavlja novi rekord u španjolskom prvenstvu, kojeg je dosad držao Svetislav Pešić. Srpski trener je s Valencijom u sezoni 2010./2011. upisao devet pobjeda u nizu.

Tabak je uz prvenstvene pobjede zaredao s uspjesima i u Euroligi te zajedno s tim natjecanjem ima 17 pobjeda u nizu. Od dolaska na klupu kluba iz Vitorije bivši reprezentativac Hrvatske izgubio je tek jedan susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • basketas21.01.2013. u 13:58
    A gdje to pise?"Deset uzastopnih pobjeda predstavlja novi rekord u španjolskom prvenstvu, kojeg je dosad držao Svetislav Pešić. Srpski trener je s Valencijom u sezoni 2010./2011. upisao devet pobjeda u nizu."Nigdje ne pise kad je trener preuzeo klub il nesto slicno tome.A za minuse, glavno da ih se... [više na forumu]
    basketas
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 12:01
    Ekipa, pročitajte blog Milka Bjelice na Euroliginoj stranici. Stvarno se čovjek trudio da ne hvali previše Tabaka ali ga je na kraju totalno nahvalio.
    Obrisan korisnik
  • Picek20.01.2013. u 23:45
    radi se o rekordu u broju pobjeda nakon što trener usred sezone preuzme klub. Pešić je sa Valencijom nakon što ih je preuzeo prošle/pretprošle sezone napravio 9-0. Tabak eto sada 10-0 otkako je preuzeo klub.
    Picek
  • fedorad20.01.2013. u 21:32
    Ni meni ne idu u glavu ovi minusi,pa zar Real nije imao 14 pobjeda ove baš ove sezona u nizu na otvaranju prvenstva?!
    fedorad
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 21:24
    Svaka mu čast..dokazao se tamo gdje je najteže au hrv bi ga vjerojatno ismijavali..u karijeri radio s mnogim pravim stručnjacima pa pomoćni Plazi u Realu i na kraju sam malo Španjolska pa Poljska i na kraju sam u Tau Ceramici...BRAVO
    Obrisan korisnik