Nogomet

Štimac objavio popis za Južnu Koreju, braća Kovač preuzimaju mladu reprezentaciju

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 21.01.2013.
Štimac objavio popis za Južnu Koreju, braća Kovač preuzimaju mladu reprezentaciju
Foto: FaH

Hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac na konferenciji za novinare objavio je imena igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje u Londonu. Nakon nekog vremena na popisu reprezentativaca našao se i Mladen Petrić, dok je odmor omogućen Subašiću i Badelju...

Hrvatska nogometna reprezentacija prvi nastup u 2013. godini imat će u Londonu, gdje će u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage s Južnom Korejom. Igor Štimac otkrio je na koje igrače računa za taj susret, koji je na rasporedu 6. veljače na stadionu Craven Cottage.

Uoči objave popisa pozvanih reprezentativaca Štimac je predstavio novi tandem koji će u budućnosti voditi mladu hrvatsku reprezentaciju. Riječ je o bivšim reprezentativcima Niki i Robertu Kovaču, čime su samo potvrđene prijašnje najave.

Također, među onima koji ulaze u kombinacije za nastup protiv Južne Koreje Štimac je posebno istaknuo Mladena Petrića, kojeg poziva prvi put za vrijeme svog mandata. "Bit će to zgodna prilika za njega obzirom da igra na stadionu Fulhama. Znamo njegove kapacitete, konkurirat će za određenu minutažu", objasnio je izbornik.

Ne smatra kako će ovo ugroziti reprezentativni status Eduarda, a zadovoljan je i formom Luke Modrića. Otkrio je, također, što očekuje od susreta u Londonu: "Iako je riječ o prijateljskom ogledu, želimo biti na maksimalnoj razini protiv ozbiljnog protivnika i tako ćemo i pristupiti. Puno igrača još uvijek je u prvom dijelu pripremnog razdoblja i morat ćemo dobro balansirati i paziti da nam se netko ne ozlijedi. Imamo popis od 26 igrača, koji ćemo skratiti, u London ćemo voditi 19 igrača, od čega će 17 nastupiti."

Štimac je za ovu akciju odlučio odmoriti Subašića i Badelja, u dogovoru s njihovim klupskim trenerima, dok o Alenu Haliloviću nije želio pričati. Marko Livaja nalazi se, pak, na širem popisu kandidata za buduće reprezentativne akcije, s njegovim izvedbama je izbornik također zadovoljan.

Na red je došao i komentar mogućeg transfera Josipa Radoševića, igrača kojeg je upravo Štimac uveo u reprezentaciju, u talijansku nogometnu ligu: "Drago mi je da talijanski klubovi prate naše igrače, to svim mladim igračima može biti samo poticaj. Ja želim pomagati klupskom nogometu u Hrvatskoj, želim pomagati mladim igračima, ali onima koji to svojim igrama i ponašanjem zaslužuju."

Popis igrača za prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje:

Stipe Pletikosa (Rostov, Rus), Dario Krešić (Lokomotiv Moskva, Rus), Ivan Strinić (Dnipro, Ukr), Domagoj Vida (Dynamo Kijev, Ukr), Darijo Srna (Šahtar, Ukr), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva, Rus), Josip Šimunić (Dinamo), Dejan Lovren (Lyon, Fra), Gordon Schildenfeld (PAOK, Grč), Mario Maloča (Hajduk), Luka Modrić (Real Madrid, Špa), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev, Ukr), Josip Radošević (Hajduk), Mateo Kovačić (Dinamo), Franko Andrijašević (Hajduk), Jorge Sammir (Dinamo), Ivan Rakitić (Sevilla, Špa), Niko Kranjčar (Dynamo Kijev, Ukr), Arijan Ademi (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg, Nje), Ivica Olić (Wolfsburg, Nje), Mladen Petrić (Fulham, Eng), Mario Mandžukić (Bayern, Nje), Nikica Jelavić (Everton, Eng), Nikola Kalinić (Dnipro, Ukr), Eduardo da Silva (Šahtar, Ukr).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 15:39
    Neznam dali je itko spomenuo to da je SON pozvan iz Hamburga dok Badelj nije?
    Obrisan korisnik
  • Mihalj21.01.2013. u 19:37
    ajd ajd s nekim stvarima se slažem, al nećemo pozivat igrače samo da osjete atmosferu, a nije zaslužio svojim igrama poziv. čitaj kramarić.
    Mihalj
  • Mihalj21.01.2013. u 19:36
    kalinić je ko što je prije bio jerko leko, uvijek na popisu, a čovjeku nikad jasno zašto.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 18:37
    Sretno braći-nije mogao biti bolji izbor
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 16:33
    Kako to da Kalinic dospije na bas svaki popis? Covjek je bas tako kljucan i nezamjenjiv?
    Obrisan korisnik