Rukomet

Rutenka: "Hrvatska je među najmlađima, a igra odlično. Balić je mogao igrati, bio bi plus"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 21.01.2013.
Rutenka: "Hrvatska je među najmlađima, a igra odlično. Balić je mogao igrati, bio bi plus"
Foto: Davor Sajko

Uoči nastupa u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, prva zvijezda Bjelorusije, Sjarhej Rutenka, priznaje izabranicima Slavka Goluže ulogu favorita, a i on se dotaknuo Ivana Balića...

Nakon svih pet pobjeda u skupini, Hrvatska će četvrtfinalni ogled s Francuzima tražiti preko Bjelorusije, u kojoj najviše tereta na svojim leđima nosi odlični Sjarhej Rutenka. Bjelorusi će pritom moći igrati bez opterećenja, kaže.

"Ispunili smo cilj i ušli u osminu finala. Kao četvrti u skupini, realno je bilo naletjeti na snažnog protivnika. Hrvatska je apsolutni favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe. Mirni smo", izjavio je član španjolske Barcelone.

Rutenka se nada da je dobar nastup Bjelorusije u Španjolskoj zalog za budućnost rukometa u njegovoj zemlji: "Zadovoljni smo i nadamo se da će ovo biti početak našeg proboja. Tijesno smo izgubili od Slovenije, vratili se protiv Poljske, i nadam se da će nam to iskustvo koristiti".

"Cilj je podići popularnost rukometa u Bjelorusiji", nastavio je u razgovoru za Balkan Handball, "jer smo mnogo izgubili raspadom SSSR-a. Rukomet je bio u lošem stanju, izgubili smo dosta generacija, a interes je slab. Nemamo velik izbor reprezentativaca, zato nam je cilj uključiti što više djece i stvoriti lijepu budućnost".

U krug favorita za zlatno odličje svrstao je Francusku, Njemačku, Dansku i Španjolsku, te Hrvatsku, "koja ovakvom igrom može pobijediti Francuze".

"Balić bi Hrvatskoj bio samo plus. To je ekstra-igrač, mogao je sigurno igrati na SP-u. Hrvati su odigrali sjajno protiv Mađarske i Španjolske. Jedni su od najmlađih, a igraju odlično i osigurana im je budućnost u svjetskom vrhu", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 20:05
    Gledam kako ovaj Rutenka tečeno govori naš jezik za razliku od nekih poznatih Janeza koji su ga zaboravili tipa Boruta Pahora i Zmage Jelinčića!!Što se tiče utakmice ma pregazit ćemo bjeloruse ko plitak potok!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 19:03
    najace sto na hrvatskom dresu stoji HEP,monopolisti i neznam kako je moguce da drzavna firma bude sponzor,sto nije to sukob interesa?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 18:37
    Jbt, kako je ružan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 18:33
    Ipak im pokažimo tko je tko u svjetskom rukometu
    Obrisan korisnik