Rukomet

Onesta: "Hrvati sigurno nisu presretni što nas vide"

Damir Žbulj • utorak, 22.01.2013.
Onesta: "Hrvati sigurno nisu presretni što nas vide"
Foto: Kristijan Komarica

Okršaj Francuske i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj bit će sasvim sigurno još jedan pravi rukometni klasik. Nakon pobjede nad domaćinom Španjolcima u skupini znalo se što Golužu i njegove izabranike očekuje u četvrtfinalu, no, iako vjerojatno niti Francuzi nisu previše oduševljeni ždrijebom, počeli su s psihološkim igricama u kojima prednjači njihov strateg Claude Onesta...

Aktualni olimpijski pobjednici, ali i svjetski prvaci Francuzi priliku za mjesto među četiri najbolje ekipe ove svjetske rukometne smotre u Španjolskoj tražit će preko Hrvatske. Nakon poraza u grupi od Nijemaca i osvajanja drugog mjesta, u osmini finala nadvisili su Island te se polako pripremaju za srijedu i još jedan veliki obračun s Hrvatima.

Psihološka priprema za dvoboj već je počela, a njihov izbornik je preko službene stranice Svjetskog prvenstva samouvjereno je poručio: "Ostale su nam još tri utakmice," naravno, računajući kako će se njegova reprezentacija probiti do završnice, što znači da bi prema njegovom scenariju trebali na tom putu svladati i Hrvatsku.

Onesta je svjestan kako njegova reprezentacija nije još dosegla vrhunsku formu, ali istovremeno upozorava kako se baš tu krije najveća odlika njegove selekcije: "Još uvijek smo živi, u turniru. Nemamo ozlijeđenih igrača, a znamo igrati pod pritiskom u završnicama velikih natjecanja."

"Malo smo bili preplašeni da ćemo se prerano morati vratiti u Francusku, no, sada smo u četvrtfinalu i malo smo smireniji. Svakako ćemo trebati odigrati bolje, jer ono što smo do sada prikazali neće biti dovoljno," kazao je Onesta za handballspain2013.com.

U osmini finala Francuzi su se veći dio utakmice mučili s Islandom, ali su u završnici susreta ipak slomili otpor suparnika te stigli do sigurne pobjede: "Ipak nam je nedostajalo malo samopouzdanja, ali se pokazalo naše zajedništvo u momentima kada se utakmica 'lomila'. Dobra je to stvar, jer rastemo kao momčad."

U proteklih godinu dana ove dvije reprezentacije susrele su se na oba velika natjecanja. Na Europskom prvenstvu u Srbiji Hrvati su uvjerljivo slavili, gdje su praktično Francuzima zatvorili vrata završnice. Uzvrat je stigao u polufinalu olimpijskog turnira u Londonu, gdje su francuski rukometaši na kraju uzeli zlato. Izbornik Francuza najavio je i novi veliki obračun, za ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva: "Hrvati sigurno nisu baš presretni što smo im suparnici u četvrtfinalu!"

"Dobro ih poznajemo i sigurno kako to neće biti lagana utakmica. Oni su rukometna nacija sa sjajnim igračima," zaključio je Onesta.

No, s druge strane, jedina reprezentacija koja ga je impresionirala u dosadašnjem tijeku natjecanja, bila je ona aktualnih europskih prvaka: "Koja ekipa je odigrala dobro u svim dosadašnjim utakmicama? Možda samo Danska."

Veliki okršaj starih rukometnih rivala na rasporedu je u srijedu u Zaragozi, s početkom u 21.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2013. u 09:11
    Nećeš ni ti večeras biti što njih vidiš...Nećeš razbojniče :)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2013. u 07:53
    real-an,pogledaj mu samo pogled, pune su mu gaće tereta.
    Obrisan korisnik
  • beaver23.01.2013. u 00:59
    a oni su presretni sto nas vide
    beaver
  • Obrisan korisnik22.01.2013. u 23:10
    ajde hrvati dajte jim po pi... pa se vidimo v finalu...
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo22.01.2013. u 23:03
    Pas koji laje ne grize..Nisu oni ništa taknirali, jednostavno nisu sila koja su bili..Boje nas se i pokušavaju nam utjerati strah u kosti pozivajući se na stare dane..Doziranje?Kao da mi nismo recimo Australiji ili Bjelorusima mogli zabiti još barem 10ak komada..Ne budite smiješni da su po tome... [više na forumu]
    Dinaminjo