Rukomet

Duvnjak: "Iako smo umorni, skupit ćemo snage i potući se za medalju protiv Slovenije"

Josip Piršljin • subota, 26.01.2013.
Duvnjak: "Iako smo umorni, skupit ćemo snage i potući se za medalju protiv Slovenije"
Foto: EPA

Samo dan nakon što je poražena u polufinalu Svjetskog prvenstva od Danske, Hrvatska će odigrati utakmicu za treće mjesto protiv Slovenije. Premda su rukometaši Slavka Goluže još uvijek utučeni zbog teškog i pomalo neočekivanog poraza, pokušat će skupiti snage da s turnira odu pobjednički.

Hrvatska rukometna reprezentacija ipak se nije uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Na tom su je putu zaustavili Danci koji su odigrali vrlo dobru utakmicu i na kraju slavili s uvjerljivih 30:24. U hrvatskom taboru vlada veliko razočaranje i mnogi se još uvijek pitaju što se zapravo dogodilo u Barceloni.

"Ne znam što se dogodilo, nismo bili pravi, možda je to odgovor. Spriječili su svojom brzinom naše ubojito oružje, a to su kontre i polukontre. Nismo im mogli ništa, ali moram pogledati snimku hladne glave da vidim u čemu je bio problem. Kao da su nam noge bile teške, pune olova, zaista ne znam...", rekao je nakon utakmice Domagoj Duvnjak.

Hrvatski reprezentativac okrenuo se borbi za broncu i smatra kako bi se svi trebali potruditi da je osvoje: "Sada je na redu Slovenija. Iako smo umorni, skupit ćemo snage i potući se za medalju, ipak igramo za treće mjesto. Neće biti 'fajta' s njima, svi smo dobri prijatelji. I ta bi bronca bila velika iako su svi nakon Francuske pomislili da nas nitko ne može zaustaviti", kazao je.

Sličnog je mišljenja i vratar Mirko Alilović koji je skinuo dosta lopti u prvom poluvremenu i održavao Hrvatsku "na životu", ali kao i cijela ekipa, nije bio previše raspoložen u nastavku.

"Previše smo lopti izgubili u napadu, radili previše tehničkih pogrešaka, nismo ni u obrani briljirali. Vjerujem da će sa Slovencima biti još puno teže, mi smo favoriti jer smo bolji. Oni su već dosta napravili samim ulaskom u polufinale i neće biti pod pritiskom za razliku od nas. Valjda ćemo imati malo više sreće nego protiv Danske", nada se Alilović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!