Rukomet

Kretzschmar: "Hrvatska je bila 'mrtva', jako umorna, ali protiv Slovenije bit će opet motivirana"

Borna Rupnik • subota, 26.01.2013.
Kretzschmar: "Hrvatska je bila 'mrtva', jako umorna, ali protiv Slovenije bit će opet motivirana"
Foto: EPA

Hrvatska i Slovenija odlučivat će u subotu na Svjetskom prvenstvu o osvajaču brončane medalje, a proslavljeni njemački reprezentativac Stefan Kretzschmar prednost daje izabranicima Slavka Goluže, makar u polufinalu protiv Danske nisu izgledali dobro...

Španjolska je do finala svjetske smotre u svojoj zemlji stigla preko Slovenije, a suparnik će joj biti Danska. Odličnu partiju protiv Francuske Hrvatska nije ponovila u polufinalnom ogledu, ali ipak je bliže bronci od Slovenaca, smatra Stefan Kretzschmar.

"Odlučiti bi mogla hrvatska fizička snaga, ali Slovenija ima pametne pojedince, poput iznimnog Uroša Zormana, koji se odlično slaže sa suigračima. Inteligencija uvijek nađe rješenje".

"Ako Hrvatska bude igrala kao protiv Danske, šanse su 50-50. Međutim, to je utakmica za treće mjesto i Hrvatska će opet biti motivirana i zato mislim da je mala prednost na njihovoj strani", najavio je bivši njemački rukometaš za Siol.net.

Kretzschmar ističe da slovenska šansa leži upravo u hrvatskoj iscrpljenosti: "Hrvatska je favorit i Slovenija će se morati dobro potruditi za pobjedu, ali Hrvatska je protiv Danske bila 'mrtva', jako umorna, nisu imali moći. Tu se otvara slovenska prilika".

"Slovenija igra vrlo lijepo i najugodnije je iznenađenje turnira, nema toliko fizički jake, ali ima inteligentne igrače koji igraju atraktivno. To je opasno za Hrvatsku, a šansa Slovenije leži u brzim dodavanjima oko čvrste hrvatske obrane", objašnjavao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 03:44
    james potpisujem - i dodajem da zlovenec koristi neke opasne, a mozda i ilegalne opijate omalovazavajuci drzavu koja je u zadnjih 15, 20 godina konstantno u vrhu europskog rukometa. jel itko cuo za nekog balica, metlicica, dzombu, cavara, smajlagica, saracevica, basica, lackovica, cupica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 16:47
    Baki je u pravu,mi nemamo uopće dobre igrače...Neš ti tamo nekih Štrleka i Čupića na krilima,tamo nekih Duvnjaka,Lackovića,Vorija pa ko je uopće ikad čua za te ljude...Svašta se da pročitat na ovom forumu,Baki da ti u fino kažen,NE SERI.
    Obrisan korisnik
  • nido26.01.2013. u 16:40
    A jesi smjesan dragi Janezu. Pa cijeli rukometni svijet drzi Hrvatsku kao velesilu u tom sportu i priznaju je a ti izvodis svoje misljenjo da je to samo u hrvatskim glavama. Bar 5-6 igraca Hrvatske igra glavne uloge u super jakim klubovima po Europi.
    nido
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 16:24
    Vi Hrvati nikako ne možete biti realni, pa so zato uvjek tražite neke isprike (istrošenost, mentalne blokade, trener, povrede, sudije…) , da opravdate svoju nerealnost! Ja ču izvest svoje mišljenje o vaši reprezentaciji, jer jo pratim. Pratim rukomet, pratim i pratio sam i vaše igrače tako u naši... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 16:02
    ajmo dobit slovence i završit kao pobjednici,možda je i bolje biti 3,nego izgubit u finalu.
    Obrisan korisnik