Nogomet

Halilhodžić: "Osjećam sram i razočaranje, kao da ništa ne znam o nogometu"

Mišo Gulić • nedjelja, 27.01.2013.
Halilhodžić: "Osjećam sram i razočaranje, kao da ništa ne znam o nogometu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Drugo kolo na Afričkom kupu nacija reprezentaciji Alžira donijelo je i drugi poraz, zbog čega su otpali iz svih kombinacija za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Posebno razočaran bio je alžirski izbornik Vahid Halilhodžić...

Nakon minimalnog poraza od Tunisa u prvom kolu, Alžir se morao suočiti i s novim porazom, a ovaj put mjeru im je uzeo Togo koji je slavio rezultatom 2:0, pa će Adebayor i društvo u posljednjem ogledu grupe D za prolazak dalje razigrati upravo s Tunižanima.

Bivši trener zagrebačkog Dinama nije krio razočarenje konačnim rezultatom i činjenicom da je turnir za njih završio i prije posljednjeg kola: "Možemo mi žaliti i plakati koliko nas volja, ali danas sam jako posramljen i razočaran."

"Imam osjećaj kao da o nogometu ništa ne znam i ne razumijem. Teško je sada analizirati situaciju, preuzimam svu odgovornost", otvoreno je zborio Halilhodžić netom nakon završetka susreta.

Togo je na kraju slavio s dva gola razlike, čemu se Alžirci, prema riječima njihova izbornika, nisu nadali uoči utakmice: "Jako me sram. Neki od nas su mislili da smo predobri za Togo, pa smo igrali nogomet koji nije ono što znamo i inače igramo, stoga smo platili punu cijenu."

"Je li bila riječ o prevelikom pritisku ili nečem drugom, sada ne bih znao. Stvar je u tome što Alžir trenutno nema igrača koji može preokrenuti situaciju na terenu", zborio je Halilhodžić.

"Vidjeli smo što znači imati klasnog igrača, što Togo ima u Emmanuelu Adebayoru, a mi nažalost nemamo. Svejedeno, vjerujem da ćemo već na sljedećem natjecanju, uz nekoliko novih igrača, pokazati našu pravu vrijednost", dodao je na kraju alžirski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • hanson27.01.2013. u 18:24
    E moj vaha, imas ti itekako igrace koji su klasa, al si ih odbacio zbog svog ega. Djebbour, yebda, ziani, matmour, yahia, belhadj, bougherra.. Sve prekaljeni internacionalci i kicma momcadi koja je igrala na svjetskom prvenstvu i koja bi se poigrala sa togoancima i tunizanima. Iznimno ne volim... [više na forumu]
    hanson
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 16:12
    Sa limitiranom ekipom i nije moga bog što postići!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 16:08
    Rugao si se Jurčiću....e da ima pravde pa da Kruno dodje na tvoje mjesto u Alžiru i da mu se posreći da bude bolji... Mrzim ih obojicu, ali gade mi se ovi samorazvikani treneri koji su uvijek pametni dok ne rade...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 15:20
    on je smiješan trener,to je pokazao i u dinamu i sad u Alžiru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2013. u 13:58
    ovo je bilo loše....kažem ja...
    Obrisan korisnik