Ostali sportovi

UFC on FOX 6: Mighty Mouse obranio svoju titulu, Rampage se oprostio porazom

Sportnet • nedjelja, 27.01.2013.
UFC on FOX 6: Mighty Mouse obranio svoju titulu, Rampage se oprostio porazom

Sinoć je u Chicagu održana priredba na kojoj je Demetrious Johnson obranio svoj naslov prvaka u muha kategoriji protiv odličnog izazivača Johna Dodsona, dok se jedna legenda, Quinton "Rampage" Jackson, od UFC-a oprostio časnim porazom od nadolazeće zvijezde Glovera Teixeire.

Piše: Mario Katušić

UFC je ponovno pogodio koji će događaj pokloniti nacionalnoj TV mreži. Šesta manifestacija prikazana na FOX-u ponovno nije razočarala, barem što se tiče glavnog dijela programa. Četiri sjajne borbe, pet dinamičnih rundi u borbi za naslov, dva sjajna nokauta, te oproštajna borba legende. Uistinu ništa nije nedostajalo, te je vodstvo organizacije vjerojatno zadovoljno, kao i TV publika.

U glavnoj borbi večeri Demetrious Johnson je obranio svoju titulu prvaka u muha kategoriji, no njegov protivnik John Dodson bio je sve samo ne nedužni promatrač. Gotovo svaka runda, osim četvrte, u kojoj je Johnson dominirao, mogla je otići na bilo koju stranu, no na kraju su prevladali iskustvo i kondicija UFC-ovog prvaka. Za sjajnih 25 minuta oba su borca nagrađena lijepim financijskim bonusom za borbu večeri.

Unatoč velikoj želji, dobroj pripremljenosti, te nabrijanosti na samu borbu, Quinton "Rampage" Jackson ipak nije uspio završiti svoju UFC karijeru onako kako ju je uglavnom gradio, pobjedom. Glover Teixeira, potentni Brazilac sjajne udaračke moći, ipak je uspio tri runde dominirati nad bivšim prvakom u poluteškoj kategoriji te na bodove ostvariti vrijednu pobjedu, koja ga vodi sve bliže vrhu same divizije.

Anthony Pettis je, u borbi od koje su mnogi očekivali naslov borbe večeri, sredinom prve runde sve završio jednim sjajnim middle kickom u jetru, od kojega se njegov protivnik Donald Cerrone ipak nije uspio dovoljno brzo oporaviti te je sudac prekinuo borbu prije nanošenja veće štete. Ova pobjeda, na njegov 26. rođendan, je vrlo vjerojatno dovela Pettisa do borbe za naslov prvaka u lakoj kategoriji. Pettis je nakon borbe zatražio bonus za knock out večeri, kojeg je na kraju i dobio.

U borbi dva kandidata za napad na titulu u perolakoj kategoriji, Ricardo Lamas je savladao favoriziranog Erika Kocha, na kojem se ipak vidio malo duži nedostatak borbi. Lamas je u drugoj rundi borbu odveo na pod, gdje je sa nekoliko odličnih udaraca Kocha prvo uzdrmao, a nakon toga serijom laktova i završio.

Koliko god je glavni program, koji je prikazan na FOX-u oduševio, toliko je uvodni razočarao. Vrijedi spomenuti Ryana Badera koji je gušenjem, nakon samo 50 sekundi, savladao, te vjerojatno umirovio, legendarnog Vladimira Matjušenka. Bader je također osvojio bonus za submision večeri, a nakon borbe se saznalo da je ovo najbrža pobjeda prisiljavanjem na predaju u povijesti UFC-ove poluteške kategorije.

Domaći dečko Clay Guida je dvojbenom, podijeljenom odlukom pobijedio Hatsua Hiokia, a o odluci dovoljno govori komentar Joea Rogana, koji je izjavio da sudac koji je Guidi dodijelio sve tri runde zaslužuje otkaz. Vrijedi spomenuti i iznenađenje koje je priredio Shawn Jordan tehničkim nokautom svladavši Mikea Russowa, te pobjedu TJ-a Granta nad Mattom Wimanom.

UFC on FOX 6:
Demetrious Johnson – John Dodson UD (5R)
Glover Teixeira – Quinton Jackson UD
Anthony Pettis – Donald Cerrone KO (1R)
Ricardo Lamas – Erik Koch KO (2R)
TJ Grant – Matt Wiman KO (1R)
Clay Guida – Hatsu Hioki SD
Pascal Kraus – Mike Stumpf UD
Ryan Bader – Vladimir Matjušenko SUB (1R)
Shawn Jordan – Mike Russow KO (1R)
Rafael Natal – Shawn Spencer SUB (3R)
David Mitchell – Simeon Thoresen UD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!