Nogomet

Petrić: "Reprezentacija mi je uvijek bila svetinja. Nisam još za baciti"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 28.01.2013.
Petrić: "Reprezentacija mi je uvijek bila svetinja. Nisam još za baciti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Napadač Fulhama Mladen Petrić dobio je reprezentativni poziv za prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Južne Koreje. Iskusni nogometaš nada se kako može zadržati reprezentativni status i za sljedeće utakmice...

Početkom veljače hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljski ogled protiv Južne Koreje u Londonu, kao posljednju provjeru pred kvalifikacijski susret sa Srbijom. Za utakmicu na stadionu njegovog Fulhama pozivnicu je nakon dugo vremena dobio i Mladen Petrić.

"Izbornik Štimac odlučio mi je povjeriti novu priliku u reprezentaciji na mom stadionu protiv Južne Koreje. Radujem se povratku u reprezentaciju koja je za mene uvijek bila svetinja. Vjerujem da još mogu pomoći", riječi su hrvatskog napadača za Glas Slavonije.

"Kažete da sam u najboljim godinama? Meni su govorili da su najbolje godine za nogometaša između 28. i 29. Ja sam biološki prošao te godine, nedavno navršio 32, ali još se osjećam dobro. Nisam još za baciti", nastavio je Petrić.

Posljednji nastup u reprezentativnom dresu zabilježio je 29. ožujka 2011. godine u prijateljskoj utakmici protiv Francuske, a sad nakon gotovo dvije godine možda ponovno dobije priliku u dresu nacionalne selekcije.

"Bio sam na Štimčevom popisu i za prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Makedonije, onda kad je povratnički poziv dobio i Šimunić, ali sam, na žalost, u posljednji trenutak zbog ozljede morao otkazati nastup. Taj put se nije sve poklopilo kako treba, nadam se da će moj povratnički nastup u drugom pokušaju proći kako treba", optimističan je igrač Fulhama.

Nada se kako će dobiti određenu minutažu, a zna i koji mu je cilj, barem kad je u pitanju momčad pod vodstvom Igora Štimca: "Daleko je još o tome razmišljati, ali zašto ja to ne bih igrao u Brazilu ako se hrvatska kvalificira? Igram vjerojatno u najjačoj ligi na svijetu i osjećam se odlično. Bitno je samo da me zaobiđu ozljede."

Zadovoljan je životom u Londonu, no priželjkuje još bolji klupski učinak. "Može i bolje, slažem se, ali vjerojatno bi učinak i bio bolji da je minutaža veća. Mogao bih o tom pitanju štošta reći, postoje određeni razlozi, ali ne želim u njima tražiti opravdanja. Svaki nastup pokušat ću iskoristiti kako najbolje znam da bi brojke bile bolje", za kraj će napadač koji je u 15 nastupa za Fulham, ukupno 725 odigranih minuta, zabio pet golova i tome pridodao jednu asistenciju.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tizzou30.01.2013. u 16:49
    Pa i nije...
    Tizzou
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 09:54
    Dudu i Mandžo, a Petrić i Jelavić sa klupe, imaš zamjenu i za zvijer i za tehničara. Više ništa ne treba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 00:45
    iskoristi priliku mladene!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2013. u 20:09
    Dobro bi nam došli onaj stari Olić i Petrić!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2013. u 19:24
    Jbga,godine čine svoje,sa ovakvom formom teško da Petrić i Olić mogu pomoći reprezentaciji,a da ne govorim za godinu i pol na SP!!
    Obrisan korisnik