Automoto

Rossi: "Prva pobjeda od 2010. je trenutak koji čekam"

Igor Šestak • utorak, 29.01.2013.
Rossi: "Prva pobjeda od 2010. je trenutak koji čekam"
Foto: EPA

Nešto više od dva mjeseca ostalo je do početka nove sezone svjetskog prvenstva u motociklizmu. Vozači i momčadi u punoj se snazi pripremaju za start sezone, a priča koja privlači najviše pažnje je povratak Valentina Rossija u Yamahu. Talijan je optimističan uoči svog novog početka u japanskom timu te vjeruje kako se nakon dvije godine može vratiti pobjeđivanju u klasi MotoGP.

Talijanski motociklist Valentino Rossi priprema se za svoju 12. sezonu u MotoGP klasi, a u njoj će ponovno sjediti na Yamahi, nakon što u prethodne dvije sezone nije uspio ostvariti ciljeve s Ducatijem. Uoči sezone Rossi kaže da mu je teško predvidjeti koje su njegove mogućnosti, ali da su ciljevi vrlo visoki.

To i ne treba čuditi budući da je u karijeri odvozio 216 MotoGP utrka i upisao 79 pobjeda te još 62 puta završavao kao drugi ili treći. Prvak u najjačoj klasi svjetskog prvenstva bio je sedam puta pa je sasvim logično da sedmo mjesto u poretku 2011. i šesto 2012. nisu ostvarenja koja bi zadovoljila ovog velikana motociklizma.

Iako će uskoro navršiti 34 godine, Rossi još uvijek ima dovoljno motiva te ponovno želi biti u samom vrhu. S Yamahom je osvojio četiri od svojih sedam naslova i nada se novoj uspješnoj suradnji s Japancima: "Cilj mi je upisati prvu pobjedu još od utrke u Maleziji 2010. godine. Naravno, bio bih zadovoljan i s redovitim plasmanima na pobjednička postolja, ali pobjeda je trenutak koji čekam. Priželjkujem barem deset plasmana na postolje i da ću u ukupnom poretku biti među prvom trojicom."

Iako njegove želje izgledaju pomalo nerealno, Rossi je svjestan da te ciljeve neće biti lako realizirati: "Bit će teško pratiti ritam Jorgea i Pedrose. Ponekad je to moguće, ali svaki put je teško. Ipak, siguran sam kako ću s Yamahom biti kompetitivniji. Hoće li to biti dovoljno za četvrto mjesto, pobjedničko postolje ili pobjedu, u ovom trenutku ne znam."

"U Ducatiju nismo uspjeli prilagoditi motocikl mom stilu vožnje, a ni ja se nisam uspio prilagoditi motociklu", osvrnuo se Valentino na neuspješan period u talijanskoj momčadi.

Jedan od njegovih glavnih konkurenata, Hondin Španjolac Dani Pedrosa, vjeruje kako će Rossi biti kandidat za vrh: "Pretpostavljam da su navijači sretni što se Rossi vraća u Yamahu i da se nadaju da će ponovno biti brz. Moramo pričekati i vidjeti hoće li Valentino ponovno biti onaj stari, ali ja vjerujem da hoće."

Rossi će svoj drugi debi u Yamahinoj momčadi imati 7. travnja kada je u Kataru na rasporedu prva utrka u 2013. godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2013. u 12:08
    godine ga stiskle, ali more još jedno prvenstvo uzet, iako yamaha zaostaje za hondom
    Obrisan korisnik