Ostali sportovi

Horvat slavio na Indoor Classicu s hrvatskim dvoranskim rekordom

Branimir Korać • srijeda, 30.01.2013.
Horvat slavio na Indoor Classicu s hrvatskim dvoranskim rekordom
Foto: Dejan Popek

Hrvatski atletičari i atletičarke zabilježili su zapažene rezultate na Indoor Classicu u Beču, a najbolje rezultate ostvarili su Ivan Horvat u skoku s motkom i Mateo Ružić na 400 metara...

Stalni napredak Ivana Horvata vidljiv je i po njegovim rezultatima. Naš najbolji motkaš nastavlja podizati i preskakati letvicu pa je tako na Indoor Classicu u Beču odnio pobjedu s novim hrvatskim dvoranskim rekordom.

U kratkom vremenu Horvat je tako po treći put popravio hrvatski dvoranski rekord, prvi put je to učinio u Osijeku kada je preskočio 5.40, a sada je u Beču popravi dvoranski rekord za jedan centimetar preskočivši 5.51 što je ujedno bilo dovoljno za pobjedu.

Vrijedan rezultat ostvario je i Mateo Ružić na 400 metara koji je postavio novi juniorski državni rekord i ujedno istrčao kvalifikacijsku normu za Europsko dvoransko prvenstvo. Norma iznosi 47.30, a Ružić je utrku istrčao s rezultatom 47.28 čime je zauzeo treće mjesto.

U konkurenciji atletičarki na 60 metara s preponama nastupila je Ivana Lončarek i zauzela drugo mjesto s istrčanih 8.27, sedam stotinki sporije od norme za Europsko dvoransko.

Na 400 metara nastupila je Anita Banović, a ona je istrčanih 54.49 zauzela deveto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2013. u 20:12
    Ako Horvat ovako nastavi,u bližoj budućnosti ni šest metara nije nedostižno!
    Obrisan korisnik