Vodeni sportovi

Vaterpolisti izgubili od Crnogoraca minimalnom razlikom i ispustili završni turnir

Tea Lokas • subota, 02.02.2013.
Vaterpolisti izgubili od Crnogoraca minimalnom razlikom i ispustili završni turnir
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska je u odlučujućem dvoboju protiv Crne Gore u Kotoru izgubila utakmicu i priliku da se plasira na završni turnir Svjetske lige. Prošlogodišnji pobjednici tako neće braniti naslov na smotri najboljih reprezentacija...

Crna Gora - Hrvatska 6:5 (1:1, 1:1, 3:0, 1:3)

Plivalište Nikša Bućin, Kotor
Četvrto kolo Svjetske lige

Crna Gora: Lazović, Brguljan 1, Pasković, Petrović 1, Latinović, Popović, Drašković, Sekulić 1, Ivović 2, Mišić, Klikovac, Jokić 1, Šćepanović. Trener: Ranko Perović.

Hrvatska: Pavić, Lončar, Paškvalin, Marković, Joković 1, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno 1, Dobud, Šetka 1, Obradović 2, Bijač. Trener: Ivica Tucak.

Igrač više: Crna Gora 1/6, Hrvatska 2/9
Suci: Borell (Španjolska) i Naumov (Rusija)

Vaterpolisti izbornika Ivice Tucka nisu se uspjeli približiti prošlogodišnjem trijumfu u Svjetskoj ligi. Za plasman im je bilo potrebno prvo mjesto u skupini, koje bi vjerojatno uslijedilo da su večeras slavili protiv Crne Gore s razlikom većom od tri gola.

Poveli su Hrvati pogotkom Jokovića, a u čvrstoj prvoj četvrtini pogodio je još samo Ivović za izjednačenje. Do odmora ista situacija, Hrvatska preko Obradovića diže na 2:1, a Brguljan nakon kontre poravnava rezultat.

Raspad se dogodio u trećem dijelu, nakon tri uzastopna pogotka Crnogoraca. Redom su pogađali Popović, Sekulić i Jokić te ostavili Hrvatsku bez "ispaljenog metka" prije posljednje dionice.

U posljednjih osam minuta pokušali su se reprezentativci Hrvatske vratiti i barem izbjeći poraz (golovi Šetke, Obradovića i Sukna), no "rupa" iz trećeg dijela bila je nenadoknadiva.

U petom kolu, 27. ožujka, Hrvatska će se obračunati s Turcima, a Crnogorci s Grcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 14:33
    Tek cete da padate. To sto ste osvojili sa Rudicem osvojili ste, iako niste igrali sa nama finale OI, za sta sam siguran da bi Srbija dobila. Jer nekako nam postajete stare musterije, niste nas dobili vec dosta godina. Srbija ima najmladji tim a jos se sa takmicenja nije vratila bez medalje. Prvaci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2013. u 22:25
    Sada se dobro vidi koliko nam je Rudič znaćio!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2013. u 01:23
    od ovake pomladene crne gore dvaput posisat...stvarno....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2013. u 00:53
    Bolje da su stavili u bazen klince iz HAVK Mladosti, pa oni bi bolje odigrali .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2013. u 21:46
    Kakvo rasipanje ugleda,od najdominantijeg olimpijskog pobjednika ikada,do toga da nas Crnogorci dosta lako dobiju u oba meča.Ok,znam da puno fale Barač i Hinić,ali oni su morali otići zbog godina.Ali šta tek reći za odlaske Boškovića i Burića,kao umorni su i treba im odmor!Samo ću podsjetiti da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik