Nogomet

Video: Pitroipa odveo Burkinu Faso u polufinale nakon produžetaka

Josip Piršljin • nedjelja, 03.02.2013.
Video: Pitroipa odveo Burkinu Faso u polufinale nakon produžetaka
Foto: EPA

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici Afričkog kupa nacija Burkina Faso je izborila prvo, povijesno polufinale na tom turniru. Pobijedila je Togo pogotkom Pitroipe u zadnjoj minuti prvog produžetka.

Veliko slavlje navijačima Burkine Faso priredio je njihov ponajbolji igrač Jonathan Pitroipa. Jedan njegov gol bio je dovoljan za poraz Toga nakon 120 minuta igre. To će biti prvi put da je Burkina Faso među četiri najbolje reprezentacije crnog kontinenta, a u polufinalu će joj se suprotstaviti Gana.

Belgijski stručnjak na klupi Burkine Faso Paul Put postavio je igru sa samo jednim isturenim napadačem, Pitroipom. Upravo je igrač Rennesa zabio za svoju momčad, a na drugoj strani za ekipu Francuza Didiera Sixa u vrhu napada bio je Emmanuel Adebayor, nogometaš engleskog Tottenhama.

Sama utakmica nije ponudila previše uzbuđenja koje se moglo očekivati od jedne utakmice četvrtfinala kontinentalnog natjecanja. Obje su ekipe igrale suviše oprezno i koncentrirale su se na obranu, a ne na napadačke akcije. To je rezultiralo završetkom 90. minute bez golova, te se pobjednik morao odlučiti nakon produžetaka.

Na stadionu Mbomela u južnoafričkom gradu Nelspruitu Burkina Faso je do pogotka vrijednog pobjede došla u posljednjoj minuti prvog produžetka. Ubačaj iz kornera Kaborea na najbolji je način iskoristio Pitroipa i glavom iz teške pozicije poslao loptu u mrežu vratara Agasse koji nije bio dobro postavljen.

Afrički kup nacija, četvrtfinale:
Burkina Faso - Togo 1:0 (0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.02.2013. u 22:32
    Bravo za Burkinu Faso!!
    Obrisan korisnik