Nogomet

Trojac Borussije (D) otkazao Njemačkoj, veznjaci Barcelone i Reala Španjolskoj

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.02.2013.
Trojac Borussije (D) otkazao Njemačkoj, veznjaci Barcelone i Reala Španjolskoj
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U prijateljskoj utakmici u Parizu Njemačka će se oslabljena suprotstaviti Francuskoj, dok ni Španjolska protiv Urugvaja neće zaigrati u najjačoj postavi...

Nakon što je izborniku Joachimu Löwu otkazao vezni igrač njemačkog Bayerna, Bastian Schweinsteiger, zbog ozljede gležnja, Elf je saznao kako na raspolaganju neće imati niti trojicu igrača aktualnog prvaka, Borussije iz Dortmunda.

Marcel Schmelzer prijavio je također ozljedu gležnja nakon pobjede svoje momčadi u derbiju protiv Bayera iz Leverkusena (3:2), Marco Reus ima problema s aduktorom, a Mario Götze zaradio je virozu.

Otkazi su stigli i na adresu španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea, koji aktualne prvake Europe i svijeta priprema za prijateljski okršaj protiv Urugvaja.

Vezni će red Španjolska morati složiti bez člana Barcelone, Xavija Hernandeza, kao i bez člana Real Madrida, Xabija Alonsa. Xavi je nakon ogleda s Valencijom u Primeri istegnuo bedreni mišić, a Xabi Alonso je u dvoboju s Granadom ozlijedio prepone. Umjesto Alonsa, za utakmicu koja će biti odigrana u Kataru pozvan je Mario Suarez iz Atletico Madrida.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2013. u 15:40
    čuvaju se za ligu prvaka svi redom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2013. u 15:20
    igrati za reprezentaciju triba biti čast a ne obaveza...
    Obrisan korisnik
  • danchy04.02.2013. u 15:02
    igranje prijateljskih utakmica u ovoj fazi je totalno besmisleno, posebno jer je već idući tjedan Liga Prvaka, a ovako igrači mogu u totalno bez veze utakmici zaradit neku ozljedu. Dobro je da nitko iz Dortmunda ne igra, treba se odmorit za Shakhtar idući tjedan
    danchy