Tenis

Nijemci odnijeli prevagu nad Hrvatima, Petzschner jači od Škugora

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • ponedjeljak, 04.02.2013.
Nijemci odnijeli prevagu nad Hrvatima, Petzschner jači od Škugora
Foto: FaH

Poslije Dine Marcana, koji je izgubio od Michaela Berrera, još jedan hrvatski tenisač pretrpio je poraz od njemačkog suparnika u završnom kolu kvalifikacija PBZ Zagreb Indoorsa. Drugi nositelj Philipp Petzschner bio je jači od Franka Škugora, čime je Hrvatska ostala na sedmorici predstavnika u glavnom ždrijebu...

Nakon pobjede Filipa Vegera, koji je u hrvatskom dvoboju nadjačao Antu Pavića, Dino Marcan i Franko Škugor nisu uspjeli povećati broj hrvatskih predstavnika u glavnom ždrijebu zagrebačkog dvoranskog ATP turnira. Marcan je izgubio od Michaela Berrera, dok Škugor u posljednjem meču ponedjeljka nije došao do iznenađenja protiv drugog nositelja Philippa Petzschnera. Dvoboj u Ledenoj dvorani Doma sportova okončan je sa 6:3 i 6:3 za 28-godišnjeg Nijemca, 122. na svijetu.

Petzschneru je u prvom setu bio dovoljan jedan break, kod 4:3, dok je u drugom još dvaput oduzimao servis 25-godišnjeg Šibenčanina. Škugor je u drugoj dionici pao poslije 3:3, s dva uzastopna gubitka servisa i tri izgubljena gema u nizu za kraj meča.

U glavnom ždrijebu bit će sedmorica Hrvata, a kvalifikant Veger će u prvom kolu ići na Čeha Lukaša Rosola, koji je proteklog vikenda igrao za reprezentaciju u pobjedi u Švicarskoj u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Veger je u ždrijebu ušao na mjesto na kojem je bio Poljak Lukasz Kubot, koji je otkazao nastup u Zagrebu.

Cijeli raspored mečeva u utorak zasad nije objavljen, ali poznato je da će Ivo Karlović igrati glavni meč dana, ne prije 17:45 sati u Ledenoj. S druge strane mreže bit će sedmi nositelj, Bugarin Grigor Dimitrov, 40. na svijetu.

PBZ Zagreb Indoors, kvalifikacije, treće kolo:
Petzschner (Njemačka, 2) - Škugor (Hrvatska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!