Nogomet

Štimac: "Ne bih volio da se dogodi na netko izgubi svoju standardnu poziciju kroz prijateljsku utakmicu"

Mišo Gulić • utorak, 05.02.2013.
Štimac: "Ne bih volio da se dogodi na netko izgubi svoju standardnu poziciju kroz prijateljsku utakmicu"
Foto: Martina Japundžić

Hrvatski nogometni reprezentativci tijekom utorka su krenuli u London gdje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje. Prije polaska novinarima se obratio i Igor Štimac koji je istaknuo da očekuje ozbiljan pristup svojih izabranika...

Put Londona iz zagrebačke zračne luke krenulo je svega šest nogometaša, riječ je o Stipi Pletikosi, Ivanu Striniću, Josipu Šimuniću, Sammiru, Arijanu Ademiju i Franku Andrijaševiću, dok će ostatak reprezentacije doputovati direktno na odredište.

"Koreanci su neugodni rivali, ali mi želimo pobjedu. Jasno nam je da ćemo do nje ćemo doći samo ako budemo odlično igrali", rekao je Štimac uoči polaska iz Zagreba.

Hrvatski izbornik Igor Štimac, u izjavi za HRT, bio je prilično odlučan u namjeri da reprezentativci ogled protiv Južne Koreje shvate maksimalno ozbiljno:"Ono triježnjenje nakon ogleda sa Švicarskom jasno je kazalo igračima do kakvih promjena mora doći kad su prijateljske utakmice u pitanju."

"Prema tome, ne bih volio da se dogodi na netko izgubi svoju standardnu poziciju kroz prijateljsku utakmicu", naglasio je Štimac.

Stipi Pletikosi, Dariju Srni i Josipu Šimuniću ogled s Južnom Korejom bit će jubilarni 100., zbog čega stoper Dinama nije krio oduševljenje: "Debitirao sam protiv Koreje, svega se sjećam od tada, a sada ću odigrati i ovu 100. Očekujem tešku utakmicu, Koreja je dobra momčad, ali bitno je da se mi malo družimo i tako se polako počnemo pripremati za utakmicu protiv Srbije."

Susret Hrvatske i Južne koreje na rasporedu je u srijedu s početkom u 15,30 sati na stadionu Craven Cottage u Londonu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!