Tenis

Dodig i Pavić nadigrali finaliste Australian Opena, Veger bez iznenađenja protiv Čeha

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • utorak, 05.02.2013.
Dodig i Pavić nadigrali finaliste Australian Opena, Veger bez iznenađenja protiv Čeha
Foto: FaH

Ivan Dodig i Mate Pavić došli su do vrijedne pobjede u prvom kolu parova na PBZ Zagreb Indoorsu. Hrvatski dvojac je na startu bio uvjerljiv protiv Nizozemaca Robina Haasea i Igora Sijslinga, nedavnih finalista Australian Opena. U posljednjem meču dana u singlu, Filip Veger nije nastavio niz iz kvalifikacija. Mladog Slatinjanina zaustavio je Čeh Lukaš Rosol...

Uz Ivu Karlovića, koji je nadjačao sedmog nositelja Grigora Dimitrova, i hrvatski par Ivan Dodig/Mate Pavić ubilježio je zvučnu pobjedu u utorak na PBZ Zagreb Indoorsu. Prije nego će se okrenuti izazovima u singlu, sa susretom s Benjaminom Beckerom u prvom kolu, Dodig je isprobao podlogu u Domu sportova u kombinaciji s Pavićem, koji je ranije izgubio u svojem pojedinačnom nastupu, a hrvatski dvojac bio je vrlo uspješan, sa 6:2 i 6:3 protiv Robina Haasea i Igora Sijslinga.

Branitelji naslova izbacili prve nositelje

U utorak su svoj prvi meč u Zagrebu odigrali Marcos Baghdatis i Mihail Južni, koji su lani u glavnom hrvatskom gradu otišli do kraja u konkurenciji parova, a Južni i u singlu. Ciparsko-ruski dvojac napravio je prvi korak prema obrani naslova eliminiravši prve nositelje, sa 6:2 i 6:1 protiv Šveđanina Roberta Lindstedta i Rumunja Horije Tecaua.

Nizozemski par je u Zagreb došao nedugo nakon neočekivanog proboja do finala Australian Opena, u kojem su izgubili od Boba i Mikea Bryana, ali ovog puta nisu mogli dalje od prvog kola, preko raspoložene domaće kombinacije.

Dodig i Pavić bili su u akciji u Dvorani II, a u posljednjem meču utorka u Ledenoj dvorani Filip Veger doživio je prekid niza započetog u kvalifikacijama. U svojem prvom seniorskom nastupu u karijeri u glavnom ždrijebu na razini višoj od Futuresa, 18-godišnjak iz Slatine nije mogao preko Čeha Lukaša Rosola, 70. na svijetu. 27-godišnjak rodom iz Brna pobijedio je mladog hrvatskog tenisača sa 6:2 i 6:4.

Poslije prvog seta u kojem je dvaput gubio servis, Veger je pružio puno jači otpor u nastavku. U drugoj dionici se presudnim pokazao jedan break u korist češkog igrača, koji je u subotu na gostovanju u Švicarskoj slavio u paru s Tomašem Berdychom u rekordno dugom meču u Davis Cupu, poslije sedam sati i dvije minute - no, i u prvom zagrebačkom nastupu imao je dovoljno energije, zatvorivši hrvatskom suparniku vrata mogućeg povratka.

Veger je na servisu kod zaostatka od 5:3 u drugom setu spasio pet meč-lopti, ali kraj je stigao na šestoj, na Rosolovom servisu za pobjedu.

PBZ Zagreb Indoors, 5.2.2013., prvo kolo:
Rosol (Češka) - Veger (Hrvatska, Q) 6:2, 6:4

Parovi, prvo kolo:
Baghdatis/Južni (Cipar/Rusija) - Lindstedt/Tecau (Švedska/Rumunjska, 1) 6:2, 6:1
Dodig/M. Pavić (Hrvatska) - Haase/Sijsling (Nizozemska) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • skabrnjanac06.02.2013. u 14:14
    cilic nikad nije znao igrat parove ni kad je imao 14 godina ni sada (iako je cak mislim u tim mladim danima bio prvak europe u parovima sa grubisicem, tada se to dobiva uglavnom na individualnu kvalitetu jer su bili jednostavno prekvalitetni) samo ga slijepac moze u davis cupu tamo stavljat i... [više na forumu]
    skabrnjanac
  • litleben06.02.2013. u 09:46
    točno tako. Alibi selektori. Stavi najbolje rangirane, pa imaš alibi za poraz. Čilić nema osječaj za igru parova i ne treba ga time umarati, a svejedno gubimo.
    litleben
  • Obrisan korisnik06.02.2013. u 09:24
    Veger je odigral cisto solidno-ima cvrstu ruku,solidan prvi servis i dobro razmisljanje u igri. Najveca boljka mu je drugi servis koji je skoro pa na razini rekretivca i na tome treba puno poradit ako hoce bit konkurentan na touru!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 22:55
    imali ista od vegera ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2013. u 22:49
    nadam se da ovo znači da čilića više nećemo gledati u parovima što se davis cupa tiče. izbornikov je posao zanti složiti najbolju taktiku, ali nažalost i prpić i krajan gledaju samo renking. prošle godine su bili finalisti.
    Obrisan korisnik