Nogomet

Zlatko Dalić preuzeo klupu prve momčadi saudijskog velikana

Lovro Štrbinić • srijeda, 06.02.2013.
Zlatko Dalić preuzeo klupu prve momčadi saudijskog velikana
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski nogometni stručnjak Zlatko Dalić preuzeo je funkciju trenera prve momčadi u velikanu iz Saudijske Arabije Al Hilalu. Dosad je vodio mladu ekipu istog kluba, a dobri rezultati omogućili su mu promociju...

Hrvatski trener Zlatko Dalić posljednjih godina karijeru gradi na Bliskom Istoku, a njegov posljednji angažman je u Al Hilalu. Tamo je dosad vodio mladu momčad za igrače do 23 godine starosti.

Dobri rezultati s tom momčadi donijeli su mu promociju u vidu preuzimanja prve momčadi tog kluba iz Riyadha, jednog od najvećih u Aziji. U klubu iz Saudijske Arabije odlučili su se, naime, na smjenu dosadašnjeg stratega Antoinea Kombouarea.

Zadatak hrvatskog trenera je osvajanje naslova prvaka Saudijske Arabije. Trenutno se Al Hilal nalazi na drugom mjestu tamošnjeg prvenstva, a osam kola prije kraja sezone za vodećim Al Fatehom zaostaje četiri boda.

Dalić je prije dolaska u Al Hilal vodio Al Faisaly iz Harmaha, a posljednji angažman u Hrvatskoj imao je u Slaven Belupu. Prije toga vodio je i Varteks, Rijeku i Dinamo iz Tirane, a bio je i pomoćnik izborniku mlade reprezentacije Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!