Nogomet

Fuštar se vraća na Šubićevac, Bašić otišao

Ivana Jurica • srijeda, 06.02.2013.
Fuštar se vraća na Šubićevac, Bašić otišao
Foto: Duje Bonačić

Nogometni klub Šibenik ove zime nastavlja s povratkom svojih bivših igrača. Nakon Dražena Govića i Marka Kartela, narančasti će dres još jednom obući i Ivan Fuštar. 23-godišnji stoper vraća se na Šubićevac, nakon što je proteklih pola godina igrao za Dugopolje. U suprotnom pravcu od Fuštara otišao je Marko Bašić.

Pripremama nogometaša Šibenika priključio se i dojučerašnji stoper Dugopolja Fuštar. Dobio je sve potrebne papire od bivšeg kluba i stavio se na raspolaganje treneru Tomiću. U šibenskom je dresu Fuštar proveo tri godine, a otišao je prošle zime, preko arbitraže, a klub mu još uvijek duguje određen iznos.

Tomić o Marinu Jakolišu

"Jakoliš je priključen jer je igrao jako dobro u kadetima. Istina je da je to ogroman skok, međutim, ja sam siguran da će s treninzima s prvom momčadi on biti sve bolji i bolji. Sad naravno ovisi o utakmicama hoćemo li ga koristiti ili ne, ali, ako ovako nastavi, zašto ne? Igrač imao 16,17 ili 18 godina, ako već sada daje dobre stvari na utakmici, na terenu, nema razloga da ga ne koristimo."

Na pitanje kako je došlo do povratka u Šibenik, Fuštar ističe: "Trener Tomić je pokazao interes da se vratim na Šubićevac, ja sam to prihvatio. Razgovarao sam i s direktorom kluba, on je rekao da se žele vratiti u viši rang, Prvu ligu. Ja se nadam da ćemo u tome i uspjeti".

"Moje je mišljenje da smo mi trenutno među dvije ili tri najbolje momčadi u Drugoj ligi. I nadam se da ćemo uspjeti ostvariti povratak u Prvu hrvatsku nogometnu ligu", optimist je povratnik u šibensku momčad.

Za razliku od Fuštara, Kartelo još se uvijek nije definitivno dogovorio s klubom, ali, kaže, problema ne bi trebalo biti: "Mislim da se tu nema što pretjerano dogovarati. Kako sam i prije igrao, tako i sada. Ništa specijalno ja nisam ni tražio. Kako bude drugima tako će biti i meni."

I Kartelo je, kao i Fuštar, sa Šubićevca otišao u siječnju 2012. godine, preko arbitraže, a i njemu klub duguje određeni novac. Kako je došlo do povratka, pitali smo iskusnog braniča: "Nisam se ja ni sa kim svađao, ali, kao što kažete, nismo se razišli u idiličnim odnosima. A najveća spona u svemu je bio trener Tomić. On je želio Govića i mene imati u momčadi, poznavajući nas i kao karaktere i kao igrače."

Tomić o Duji Čaleti-Caru

"Zbog njega mi je stvarno žao, jer smo na njega najozbiljnije računali i u drugom dijelu prvenstva. Propustio je dosta priprema, skoro mjesec dana, zbog pretraga. Ali bit će sve u redu, a to je najvažnije. Očekujem ga, mislim već sljedećeg tjedna, na pripremama, da se uključi u normalan rad."

"Nema nikakvih nepoznanica o momčadi, dapače, mogu se čak usuditi reći da je i za Prvu ligu jako dobro posložena. Ne da mislim, nego sam siguran da će se Šibenik uključiti u borbu za prvo mjesto. Sad kako će sve to na kraju ispasti vidjet ćemo", kaže Kartelo.

Trener Goran Tomić zadovoljan je dolaskom iskusnog dvojca: "Fuštar će sigurno biti veliko pojačanje, kao i Kartelo. Imat ćemo u zadnjoj liniji tri kvalitetna, iskusna igrača što je bitno zbog različitih formacija koje ćemo možda koristiti. Bitno mi je imati čvrstu obranu, mi je sada imamo, a to je temelj svake ekipe. Važno je pripremiti obranu na najbolji mogući način, a siguran sam da ćemo stvarati šanse i u nastavku sezone, ali da će realizacija biti bolja."

Potvrdio je Tomić i informaciju da Bašić, kapetan u prvom dijelu sezone, više nije u klubu: "Da, Marko Bašić više nije s nama. Zahvaljujemo mu na svemu što je napravio, međutim, takva je odluka kluba."

Zadovoljan je strateg Šibenčana i tijekom priprema, a ističe kako svi odlično podnose pripreme: "Moram reći da su me ugodno iznenadili juniori: Pecollaj, Zelić, Pauk, Majić, igrači koji su priključeni prvoj ekipi. Stvarno odlično podnose pripreme i odlično igraju, tako da sam prezadovoljan s njima. Tu su i nešto stariji Fuštin, Španja, G. Živković, Pekas. Generalno sam stvarno zadovoljan. U Drugoj ligi u početnoj postavi u službenim utakmica moraju igrati tri igrača mlađa od 21 godine, tako da je pitanje tko će od njih iskočiti u prvi plan, kao što je iskočio Grgo Živković u prvom dijelu sezone. Nadam se da će netko od njih ugrabiti priliku i u drugom dijelu prvenstva."

Supersport Prva NL

1Zrinski 3050:15+3575
2Šibenik 3063:17+4673
3Vukovar '91 3049:32+1755
4Sesvete 3033:36-339
5Jarun 3033:44-1137
6Cibalia 3034:49-1536
7Dugopolje 3035:43-833
8Croatia Zmijavci 3036:44-832
9Dubrava 3029:43-1432
10Orijent 3032:46-1430
11BSK Bijelo Brdo 3027:39-1228
12Solin 3031:44-1323

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!