Tenis

Konjuh i Vekić deklasirale Gruziju uz gubitak samo jednog gema!

Vedran Babić • četvrtak, 07.02.2013.
Konjuh i Vekić deklasirale Gruziju uz gubitak samo jednog gema!
Foto: FaH

Na turniru Grupe 1 Euroafričke zone Fed Cupa u izraelskom Eilatu hrvatska je reprezentacija ostvarila i drugu pobjedu. U skupini A Hrvatice su pobjedu nad Gruzijom osigurale nakon dva pojedinačna meča, nakon što su Ana Konjuh i Donna Vekić deklasirale svoje suparnice...

Izbornica Iva Majoli može biti vrlo zadovoljna dosadašnjim tijekom turnira na kojemu se Hrvatska bori za ulazak u Svjetsku skupinu 2. Nakon pobjede nad Austrijom u prvom kolu skupine A, Hrvatice su slavile i protiv Gruzije s glatkih 3-0.

Zasluge za ekspresnu i nadasve uvjerljivu pobjedu nad Gruzijom idu na "adresu" dviju tinejdžerki, 15-godišnje Ane Konjuh i 16-godišnje Donne Vekić, koje su na terenu kombinirano provele ukupno jedan sat i 25 minuta, izgubivši pritom tek jedan gem. Nakon njihovih pobjeda, meč parova bio je rezultatski nevažan.

Konjuh je u svom Fed Cup debiju, barem što se singla tiče, sa 6:0, 6:0 za svega 41 minutu igre nadigrala devet godina stariju Sofiju Kvacabaju (459.). Iskoristila je šest od osam break lopti i spasila obje koje je imala njezina suparnica.

Vekić je sa 6:0, 6:1 bila bolja od čak 14 godina starije Margalite Čaknašvili (400.), inače najuspješnije gruzijske tenisačice u Fed Cupu. Jedini gem koji je Gruzijka osvojila bio je na servisu Vekić kod 0:4 u drugom setu. Meč je trajao 44 minute.

U igri parova Tereza Mrdeža i Darija Jurak pobijedile su Sofiju Šapatavu i Ekaterinu Gorgodze za konačnih 3-0. Bilo je 6:3, 6:2 za jedan sat i četiri minute igre.

U petak Hrvatsku čeka posljednji susret u skupini, protiv Bjelorusije, koja je pobijedila Austriju te sada ima identičan omjer kao Hrvatska (2-0).

Oslabljene za Viktoriju Azarenku i Olgu Govorcovu, Bjeloruskinje su u Eilat stigle u sljedećem sastavu: Ilona Kremen (243.), Aliaksandra Sasnovič (369.), Lidzija Marozava (575.) i Ekaterina Džehalevič (690.).

Pobjeda u tom susretu Hrvatskoj donosi prvo mjesto u skupini i plasman u dodatno razigravanje za ulazak u Svjetsku skupinu 2.

Grupa 1 Euroafričke zone Fed Cupa, 2. kolo skupine A:
Hrvatska - Gruzija 3:0
Konjuh - Kvacabaja 6:0, 6:0
Vekić - Čaknašvili 6:0, 6:1
Mrdeža/Jurak - Šapatava/Gorgodze 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis08.02.2013. u 20:37
    ta "partijanerica" je uz ivaniševića jedina pobjednica jednog natjecanja "velikog udarca / grand slam-a" ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 07:28
    Konjuh i Vekić su valjda najveći potencijal u svejtskom tenisu, i gle čuda, obadvije su iz Hrvatske...Jedino me malo strah da ih ona partijanerica Majoli neće pokvariti, ona je totalno nepouzdan element..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 23:05
    svjetska skupina I ima samo osam ekipa, za razliku od muske koja ih ima 16, sto znaci da su samo jedan razred ispod razine na kojoj igra muska nasa reprezentacija, a na istoj razini gdje su muski igrali prije 3 godine, tako da nije tragicno, ni samo dno kako kazes, a s ovim igrackim kadrom, samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 21:49
    A evo i proslave pobjede... :) http://youtu.be/esH1LLfDY9k
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 20:59
    Nije moguće da smo u dnu zato što su ispod naše grupe još 2 grupe sa još slabijim ekipama a iznad također 2 grupe svjetske skupine,znači naše su cure trenutno zlatna sredina(nadam se ne još dugo)Ako pobjedimo igramo s Poljskom vjeroajtno a pobjdenik tog dvoboja ne ide u 2.svj.skupinu već u play off... [više na forumu]
    Obrisan korisnik