Košarka

Radošević bez polufinala Kupa, Armani ponovno razočarao

Branimir Korać • četvrtak, 07.02.2013.
Radošević bez polufinala Kupa, Armani ponovno razočarao
Foto: Davor Sajko

Rimska Acea i Cimberio iz Varesea prvi su polufinalisti Kupa Italije. Acea je u četvrtfinalu svladala Cantu dok je Varese u potpunosti nadigrao EA7 Emporio Armani iz Milana...

Još jedan blijedi nastup Armanija okončao je san o trofeju. Momčad Sergija Scariola ispala je u četvrtfinalu Kupa Italije od Varesea uvjerljivim porazom 92:74. Armani igra razočaravajuće ove sezone i u klubu su se nadali kako će u Kupu isprati dio gorkog okusa, ali nije bilo tako.

Varese je odlično otvorio utakmicu i već na poluvremenu imao visoku prednost 46:29 koju su igrači Armanija pokušavali očajničkim naporom smanjiti. Uspjeli su do kraja treće dionice doći na jednoznamenkasti zaostatak, ali sa šest trica u posljednjoj četvrtini Varese je ponovno pobjegao i visoko slavio.

Najbolji kod pobjednika bili su Mike Green s 23 poena, deset asistencija i osam skokova te Ebi Ere sa 17 poena. Kod Armanija Keith Langford je ubacio 23 poena, a Ioannis Bourousis 12 poena uz sedam skokova. Leon Radošević odigrao je devet minuta i ubacio osam poena (4/4 za dva) uz dva skoka.

U prvom četvrtfinalu rimska Acea je igrala protiv Cantua i slavila 89:85. Pobjeda Rimljana mogla je biti i uvjerljivija, uoči završnice imali su visokih 69:54, ali Cantu je uspio smanjiti zaostatak na minus jedan, a onda je Gani Lawal pokupio ključni skok u napadu, odmah za njim i Luigi Datome da bi Jordan Taylor položio za 84:81. Nakon što je Jonathan Tabu ubacio tek jedno slobodno bacanje, a Lorenzo D'Ercole oba, Acea se odvojila i osigurala pobjedu. Pokušao je Tabu tricom osigurati produžetak, nije bio precizan iz teške pozicije i tu je Cantu ostao bez sna o prolazu.

Pobjednika su predvodili Luigi Datome s 22 poena i 12 skokova i Alexander Czyz s 19 poena i sedam skokova. Kod Cantua Jonathan Tabu je ubacio 24 poena (5/8 trica), a Maarten Leunen je dodao 19 poena.

Talijanski kup, četvrtfinale:
Acea Rim - Cantu 89:85
Cimberio Varese - EA7 Emporio Armani Milano 92:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 11:45
    ovaj milano je smiješan....podsjećaju me na cedevitu:))! najskuplji u italiji/RH a sve sami neuspjesi....kako u euroligi, tako u talijanskoj/ABA!
    Obrisan korisnik