Rukomet

Kapetan Horvat gušta u pritisku, za dokapetana Valčića utakmica sezone

Iz Kutije šibica: Damir Žbulj • petak, 08.02.2013.
Kapetan Horvat gušta u pritisku, za dokapetana Valčića utakmica sezone

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba u subotu od 18 sati očekuje susret osmog kola Lige prvaka. U prvom ovogodišnjem dvoboju u zagrebačkoj Areni gostuje bjeloruski Dinamo Iz Minska, a dvoboj je od velike važnosti za proboj na četvrtu poziciju skupine D i eventualni prolaz osminu finala ovog elitnog europskog rukometnog natjecanja. Svoja razmišljanja iznijeli su kapetan i njegov zamjenik, Zlatko Horvat i Josip Valčić...

Nakon reprezentativnog, vrijeme je za povratak klupskom rukometu, a jedini hrvatski predstavnik u Ligi prvaka u subotu od 18 sati igra važan dvoboj s bjeloruskim Dinamom. Porazom Szegeda kod Schaffhausena i Mađari i Švicarci imaju četiri boda, dok Zagrebaši pobjedom nad suparnikom u osmom kolu imaju priliku preskočiti ih na ljestvici, zauzeti četvrtu poziciju te u posljednja dva kola sami odlučiti o svojoj sudbini.

Skoko odlazi, sponzori dolaze

Prema očekivanjima Bojan Skoko nakon zimske pauze više nije član Croatia osiguranje Zagreba. Skoko je dobio ponudu iz Katara, a na uslugama mu je zahvalio i direktor kluba Josip Guberina: "Stigla mu je nemoralna ponuda, a zbog njegovih godina ovo mu je posljednja prilika za takav angažman. Želimo mu se zahvaliti na izuzetnoj suradnji."

U prostorijama kluba potpisani su i sponzorski ugovori s jednim istarskim proizvođačem vina te jednom agencijom za promet nekretnina. Put je to kojeg su Zagrebaši odabrali po uzoru na bundesligaške klubove, koji također imaju tzv. vijeća, savjet malih sponzora. U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji cilj je okupiti i one manje tvrtke koje su spremne investirati određena sredstva koja neće biti opterećenje za njihov proračun, a njihova brojnost trebala bi garantirati i korist za sam klub.

Čak šestorica igrača CO Zagreba s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu osvojilo je broncu, a jedna od najvažnijih karika bio je Zlatko Horvat, kapetan Zagrebaša: "Atmosfera u ekipi je stvarno na visokoj razini, željno iščekujemo Ligu prvaka nakon ove reprezentativne pauze. Mi smo se rekuperirali, a dečki koji su ostali u Hrvatskoj dobro su radili i spremni smo za utakmicu."

Pobjeda Schaffhausena nad Szegedom otvorila je mogućnost da Zagrebaši u posljednja tri kola sami odlučuju o svojoj sudbini, ali za to će biti potrebne pobjede: "Svakako da nam je rezultat iz Schaffhausena dobra vijest te dodatan motiv za subotu."

"U klubu je ipak drugačije igrati nego u reprezentaciji, veći je pritisak na nama starijima, ali to donosi poseban 'gušt'. Ovi mladi igrači koji su bili s reprezentacijom stekli su jedno novo iskustvo i vidi se na njima kako su napredovali. Mislim da su barem 20 posto bolji, a taj će postotka ići sigurno prema gore."

Dokapetan Co Zagreba Josip Valčić prošao je reprezentativne pripreme, ali nije vidio Španjolsku. Sigurno da će i on imati dodatan motiv za dokazivanje: "Prva utakmica protiv Dinama je daleko iza nas. Bili smo na početku, uigravali smo se, nismo bili dugo na okupu. Mislim da smo tamo izgubili, a ne osvojili bod."

Izuzetno je važna subotnja utakmica, svjestan je tog i Valčić: "Pred nama je utakmica sezone, dobro smo se pripremali, a očekujem da ćemo uz kvalitetnu i borbenu predstavu i pobijediti."

Upitan da usporedi igru Zagreba i reprezentacije Zlatko Horvat je naglasio :"Naravno da klub teži igrati poput hrvatske reprezentacije, ali mislim da je trenutno na nekih 40 posto. No, vjerujem kako će se kroz godinu, dvije to podignuti i do sto posto."

Većina igrača Dinama iz Minska bila je također na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, što u bjeloruskoj, što u ruskoj reprezentaciji, a svježa je uspomena na osminu finala i lagan posao Hrvatske: "Oni su istrošeniji, mislim da smo mi tu u prednosti, jer naši igrači nisu bili nositelji igre u reprezentaciji."

"Možemo ih pretrčati, a treba pripaziti na Rusa Atmana, koji je njihov glavni igrač. Moramo izbjegnuti nadigravanje s njima u igri šest na šest. U prvom dvoboju nismo imali mirnoće, željeli smo, trčali, pomalo bezglavo. Moramo u Zagrebu to smirenije odraditi," zaključio je za kraj mlađi brat Valčić.

Susret Croatia osiguranje Zagreba i Dinama iz Minska na rasporedu je u subotu u 18 sati u zagrebačkoj Areni, a nije na odmet naglasiti kako je ulaz na ovaj dvoboj osmog kola Lige prvaka besplatan, kao i na sve ovosezonske domaće utakmice Zagrebaša. Brončani iz Španjolske, Ivić, Marić, Stepančić, Mandalinić, Lovro Šprem uz ostatak ekipe, zaslužili su podršku i u klupskom dresu.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 12:35
    Ne znam čemu minusi, ako smatrate da bi on trebao biti dokapetan prije starijeg Valčića, Špilera ili Kelentrića, onda stvarno nemate pojma o rukometu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 09:57
    svaka čast ovim mladcima ali mislim da je trebao biti drugi naslov jer od njih šestorice samo je Horvat imao značajniju rolu na prvenstvu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 01:31
    Valčić dokapetan, na temelju kojih zasluga? E Gobac e Gobac...
    Obrisan korisnik
  • nido08.02.2013. u 23:27
    Ajde poginite sutra i dobijte ih!!!
    nido
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 21:37
    joso dokapetan majko mila
    Obrisan korisnik