Rukomet

Horvat: "Ovo je momčad koja se tek stvara, iduće će sezone u Ligi prvaka biti mnogo bolje"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 09.02.2013.
Horvat: "Ovo je momčad koja se tek stvara, iduće će sezone u Ligi prvaka biti mnogo bolje"
Foto: Davor Sajko

Momčad hrvatskog rukometnog prvaka u nastavak sezone nije ušla sjajno, naime, na domaćem je terenu poražena od bjeloruskog Dinama koji joj je tako dobrano umanjio šanse za prolaz dalje u osminu finala Lige prvaka. Kapetan Zlatko Horvat netom nakon dvoboja bio je itekako realan te je ukazao na sve pogreške Zagrebaša te je najavio kako će ovi momci sljedeće sezone u Europi pokazati mnogo više. Desni vanjski Luka Stepančić je, pak, za poraz okrivio prije svega lošu igru u obrani.

Rukometaši CO Zagreb nisu se dobro proveli na samome otvaranju drugoga dijela sezone. Naime, u svojoj su Areni, koja im je ovoga puta pružila vrlo dobru atmosferu, ugostili momčad Dinama iz Minska koja im je od prve minute nametnula svoju igru te je stečenu prednost čuvala do samoga kraja za slavlje vrijedno dva europska boda. Sami domaćini time su svoje šanse za odlazak u osminu finala najelitnijeg klupskog rukometnog natjecanja dobrano smanjili.

Stepančić: "Loša igra u obrani je kriva za poraz"

Svoj viđenje dvoboja s Dinamom ponudio je i desni vanjski CO Zagreba Luka Stepančić: "Previše je danas bilo grešaka, mislili smo da ćemo u napadu prelomiti utakmicu, no jednostavno cijelu utakmicu nismo igrali dobro u obrani te smatram kako je to razlog našeg poraza."

"Gubili smo cijelo vrijeme tri, četiri, pet razlike. Međutim, u prvome poluvremenu nismo napravili nijedan prekršaj u obrani, radili su nam što su zamislili, dok smo se mi previše trošili u napadu, mučili smo se i na kraju kad smo se približili mislim da nam je sportska sreća okrenula leđa jer očito onda nismo zaslužili da preokrenemo susret", rezimirao je mladi hrvatski reprezentativac.

Zagrebov kapetan netom nakon dvoboja bio je vrlo realan: "U određenim segmentima igre zgledalo je uistinu loše, no kada smo ih stizali bilo je bolje. Nedostajalo je tu još koncentracije za zadnje dodavanje pa smo napravili nekoliko pogrešaka i to je bilo to", kazao je za početak Zlatko Horvat.

"Prvi dio prvog poluvremena je bio katastrofalan, tu smo praktički izgubili utakmicu jer smo potom morali stizati protivnika, a onda kada smo došli na dva razlike samo smo napravili nekakvu glupost, što je na koncu i normalno za ovakvu momčad", nadodalo je i pojasnilo tada desno krilo.

Kako i sam kapetan Zagrebaša kaže treba biti realan i svjestan kako je ova europska sezona ovim mladim mocima uvertira u ono što će pokazati sljedeće sezone: "Moramo biti realni, ovo je tek momčad koja se stvara i ja stoga moram biti smiren, iako sam živčan u sebi, jer znam što ovi momci mogu u pojedinim trenucima. Oni će to pokazati i ulovit će konstantu kada odrade jednu godinu Lige prvaka, dakle ovu. Iduće će godine već biti mnogo bolje."

Iako je protiv Dinama na domaćem terenu upisan poraz, Zagrebaši su još u prvome dijelu sezone pokazali kako imaju snage, želje i znanja za dobru predstavu i protiv onih najboljih iako na koncu njihov suparnik uvijek odnese bodove: "Pokazali smo da se možemo potući s najboljima, no nedostaje nam tu još jedan mali segment, koncentracija u takvim trenucima", rekao je Zlaja te nastavio: "Mi smo se s lošom igrom uspjeli vratiti i imati šansu za neriješeno i onda napravimo dvije, tri gluposti i dođemo u realnost."

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Riječ, dvije hrvatski je reprezentativac poklonio i u susretu odličnom vrataru Ivanu Stevanoviću koji je Zagrebaše dobrano držao u susretu, kao i mladom Stipi Mandaliniću koji je uistinu negodno pao tijekom dvoboja: "Stevanović možda jest debitant, ali je iskusan golman što je danas i pokazao, stvarno nas je držao u igri. No, i njihov je golman branio kada je trebalo što je normalno. Međutim, svaka čast našem Stevanoviću", kazao je Horvat te je dodao: "Stipe je ušao u drugom dijelu dalje u igru, nadam se da je u redu i da neće biti daljnjih problema. Ne znam točno što se dogodilo."

Unatoč porazu, za Zagrebaše sada nema odmori, već u ponedjeljak ih očekuje put u Slovačku i nimalo lak ogled s Tatran Prešovim, dok ih za vikend u Blaugrani čeka dvoboj s velikom Barcelonom: "Sada idemo utakmicu po utakmicu, nisam baš dobar za prognoziranje dalje. Pred nama je prvo Tatran u SEHA ligi gdje idemo odigrat kako spada i potom nas u Barceloni očekuje isto to."

"Utakmica s Barcelonom je ona najlakša, nemaš tu ništa izgubiti, svi tamo praktički idu kao da su izgubili dva boda i stoga mogu iznenaditi. Što će biti s nama, vidjet ćemo", zaključio je na koncu jedan od nositelja Zagrebove igre, Zlatko Horvat.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 10:08
    Loša obrana, mladi momci, neiskustvo, e kad zagovarate i branite Golužu neka vam je .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 08:39
    Naravno da mi je krivo zbog poraza, ali nisu mi jasna pametovanja na ovom i drugim portalima! Osima Horvata i braće Valčić, igrali su dečki koji su do jučer bili juniori i ne razumijem kako od njih možemo odmah očekivati vrhunske rezultate? Zato što mislimo da je Minsk lošiji od Zagreba? Minsk je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 03:35
    Ma nema frke politički komesar Gobac je postavio svog potrčka Gologužu za đenerala Hrvatskog rukometa i tu nema nikijeh problema. Nema straha za našu budučnost kad ih neandertalci vode! Sve već viđeno Mafija nam vodi sport - Mamići, Štimac, Sinovčić, Gobac, Radić...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 00:28
    Horvat i hrvatska Vlada imaju iste PR savjetnike...Strpite se, bit će bolje dogodine, koda može biti gore od zadnjeg mjesta...
    Obrisan korisnik