Košarka

Poraz Himkija na gostovanju kod Uniksa unatoč dobroj igri Planinića

Branimir Korać • nedjelja, 10.02.2013.
Poraz Himkija na gostovanju kod Uniksa unatoč dobroj igri Planinića
Foto: EPA

Važan dvoboj VTB lige odigran je u Kazanu gdje je Uniks ugostio momčad Himkija i upisao pobjedu 76:70. Ove dvije momčadi su u konkurenciji za prve dvije pozicije u skupini A gdje su im konkurenti za najviši plasman Krasnje Krilja i Spartak iz St. Peterburga...

Dvoboj u Kazanu bio je vrlo važan i za Uniks i za Himki jer je Himkiju povećavao šanse za prvo mjesto u skupini dok je Uniks ostavljao u igri za prvo mjesto. Na kraju je domaćin u prilično neizvjesnom dvoboju ubilježio pobjedu 76:70.

Bio je to do same završnice neizvjestan dvoboj u kojem je Uniks najvećim dijelom susreta bio u prednosti, ali Himki je konstantno bio u blizini, no nije uspio prelomiti utakmicu na svoju stranu.

Minutu i pol prije kraja Monja je smanjio na 72:70 nakon čega su gosti imali priliku i za poravnanje, ali Monjino dodavanje presjekao je raspoloženi Kostas Kaimakoglou nakon čega krilni igrač Himkija radi prekršaj,. a Ian Vougioukas ubacuje jedno bacanje za 73:70.

Na drugoj strani Augustine promašuje, no nakon dva skoka u napadu trice promašuju i Koponen i Fridzon, a Chuck Eidson s linije slobodnih bacanje 13 sekundi prije kraja završava priču.

U dresu Uniksa najbolji su bili Kaimakoglou s 21 poenom i šest skokova te Vougoiukas s 13 poena. Kod Himkija Fridzon je ubacio 14 poena uz sedam skokova, Monja 14 poena uz pet skokova, a Zoran Planinić 13 poena, pet asistencija i tri skoka. Krešo Lončar je dodao osam poena i pet skokova.

VTB liga:
Uniks Kazan - Himki 76:70.

VTB liga, poredak, skupina A:
1. Krasnje Krilja 10-3
2. Spartak St. Peterburg 9-3
3. Himki 10-4
4. Uniks Kazan 10-4
5. Lietuvos Rytas 7-6
6. Astana Tigers 7-6
7. Doneck 5-8
8. Kalev/Cramo 3-10
9. Turow 3-11
10. Azovmaš 2-11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!