Nogomet

Wilmots: "Hrvatska i Belgija će se boriti za prvo mjesto do zadnje utakmice"

Maj Gašparac • nedjelja, 10.02.2013.
Wilmots: "Hrvatska i Belgija će se boriti za prvo mjesto do zadnje utakmice"
Foto: Davor Sajko

Belgijski izbornik Marc Wilmots prokomentirao je nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Njegova momčad nalazi se na prvom mjestu skupine, s istim brojem bodova kao i Hrvatska, a 43-godišnji trener smatra da će se te dvije ekipe boriti za prvo mjesto do samog kraja...

U skupini A kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu reprezentacija Belgije bodova zauzima prvo mjesto s 10 osvojenih bodova, a isto toliko ima ih i drugoplasiana Hrvatska. Belgijski izbornik Marc Wilmots osvrnuo se na nadolazeće utakmice u kvalifikacijama, gdje njegovu momčad očekuje još jedna utakmica s Kockastima.

Belgijski izbornik pohvalno je govorio o hrvatskoj reprezentaciji, o kojoj ima visoko mišljenje: "Ne čudi me da je Hrvatska pomela Koreju, ima perfektnu momčad. Ja posebno cijenim Slavena Bilića, smatram ga jednim od najboljih europskih trenera i znam da je on otac ove reprezentacije, a Štimac je samo sretni nasljednik", izjavio je u razgovoru za Jutarnji list.

Wilmots je zatim usporedio ekipu Igora Štimca i svoju momčad: "Razlika je i u tome što je Hrvatska iskusnija. Njena starost u prosjeku se vrti oko 28 godina, a Belgija je puno mlađa, s prosječnom starosti oko 22 godine. Također, Hrvatska je bila na nekoliko velikih turnira, a Belgija nije, što je naš hendikep", prokomentirao je.

Prva utakmica između Hrvatske i Belgije završena je rezultatom 1:1, a druga je na rasporedu u listopadu. Prije tog susreta Kockaste očekuju i dvije utakmice protiv Srbije. "Mi znamo kakve su to utakmice. Da danas idemo u Zagreb bilo bi nam vrlo teško, no nadamo se da će dio posla za nas obaviti i Srbi", izjavio je Wilmots.

Zatim se osvrnuo na težinu kvalifikacijske skupine u kojoj se nalazi njegova momčad: "Hrvatska i Belgija će se boriti za prvo mjesto do zadnje utakmice. Naša grupa je jedna od najneizvjesnijih i najtežih i u njoj nema slabih momčadi", poručio je.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2013. u 16:02
    Ovo za Bilića govori samo da isprovocira Štimca tako da ovaj opet dovede par novih igrača i stavi ih u prvu postavu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.02.2013. u 14:11
    Makedonci nisu još rekli sve što imaju za reći, a ni Škoti, koji su promjenili trenera... sve će biti jasnije nakon ove tekme 22. i 26. ožujka. Ali svaka je ključna, jer idemo do kraja u neizvjesnosti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 20:23
    Belgija je outsider.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 14:57
    Pa naravno da ćemo se s njima boriti, i s Makedoncima (mi smo taj dio već apsolvirali), nećemo valjda s preplašenim Srbima na čelu s klaunom koji ima kompleks od Hrvata. :)
    Obrisan korisnik