Rukomet

Balićevih četiri za slavlje Atletica nad Celjem, Montpellier i dalje bez pobjede u Leonu

Zvonka Keliš • nedjelja, 10.02.2013.
Balićevih četiri za slavlje Atletica nad Celjem, Montpellier i dalje bez pobjede u Leonu

Nakon odrađenih obaveza u domaćem prvenstvu sredinom tjedna vrijeme je bilo da ponajbolje španjolske rukometne ekipe pokažu što znaju i u novim europskim izazovima. Viceprvak Europe Atletico de Madrid, tako je u svom Vistalegreu dočekao slovensko Celje koje se pokazalo kao neugodan protivnik, no na koncu se kući vratilo bez novih bodova. Momčad Ademar Leona je, pak, u još jednom uzbudljivom dvoboju na španjolskom tlu pokazala kako je bolja od Montpelliera Petra Metličića.

Atletico de Madrid - Celje Pivovarna Laško 26:24 (12:9)

Na svom putu k trećoj poziciji skupine B natjecanja za prvaka Europe momčad Atletico de Madrida u svom je Vistalegreu ugostila itekako neugodnu ekipu slovenskog Celja. U dvoboju pred nešto manje od pet tisuća gledatelja domaćin je nastupio bez ozlijeđenih Nikolaja Markussena, Jakova Gojuna i Mariusza Jurkiewicza te se dobrano morao potruditi kako bi se suprotstavio gruboj i čvrstoj slovenskoj obrani. Međutim, povratak Magnusa Dahla među vratnice bilo je ono što je uistinu davalo prednost crveno-bijelima i onda kada u napadu nisu blistali, a pomogla je i mala nesigurnost Slovenaca na samome kraju kada propuštaju svoju zadnju priliku za povratak u susret te ostavljaju bodove u Španjolskoj.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Roberto Garcia Parrondo, Kiril Lazarov i Joan Canellas s po pet postignutih pogodaka, a Ivano Balić je dodao njih četiri, dok je najbolji kod Celja bio Borut Mačkovšek s devet golova.

Domaća momčad nije dobro ušla u susret te je dopustila svom suparniku da se na samome startu odvoji na tada velikih 5:1, a iako se igrači Talanta Dujšebajeva vraćaju u igru te polako, ali sigurno sustižu rezultat gruba igra Slovenaca u obrani dovela je do prave male borbe na terenu madridske dvorane. Sve do dvadesete minute ogleda Atletico nije uspio preokrenuti rezultat u svoju korist, no tada preko Davisa, Masachsa i Canellasa ipak odlazi na +3 (9:6). Momčad Celja potom se mogla tek nadati pogocima Mačkovšeka te je do odlaska na odmor stoga ostala na zaostatku od tri gola (9:12).

Nastavak dvoboja donio je uistinu bolju igru slovenske ekipe koja je dobrano puhala za vrat domaćim rukometašima, no s druge strane oni joj nisu dopustili da poravna rezultat već tek da se približi na minus jedan. Kada su se, pak, u madridskom napadu poboljšali Canellas i Lazarov te kada je proradila brza kontra europski je viceprvak ponovno bio na sigurnoj udaljenosti (25:20). Iako je zahvaljujući odličnom Mačkovšeku i nekoliko vrlo dobrih obrana Lesjaka Celje uspjelo uhvatiti priključak i držati ga sve do posljednje minute dvoboja, presudila je tada odlična obrana Šabanovića na drugoj strani, kao i promašaj Marguča, a sve je to poslužilo Baliću i Parrondu za postavljanje konačnih 26:24.

Reale Ademar Leon - Montpellier Agglomeration 30:28 (11:13)

Momčad Ademar Leona nastavlja sa svojim snom o osmini finala rukometne Lige prvaka nakon što je u sklopu osmog kola najelitnijeg europskog klupskog natjecanja u svom Leonu svladala francuski Montpellier. Nakon domaćih 2:1 gosti ubacuju u brzinu više te hvataju priključak na 3:3 i 5:5 kako bi ovaj dvoboj učinili itekako uzbudljivim. Iako su detalji poput promašenih sedmeraca i neiskorištenih kontri bili ti koji su presudili pobjednika prvoga dijela to nije značilo kako će ista momčad slaviti i na kraju, stoga su Francuzi u svlačionicu otišli s vodstvom 13:11, no ne i sigurnošću u konačno slavlje.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u drugome poluvremenu, naime, nakon što je domaća momčad poravnala rezultat na 15:15 uslijedila je gostujuća serija pogodaka za lagano odvajanje i novo sustizanje rezultata rukometaša Ademara. Međutim, dobro posloženi redovi Manuela Cadenasa nanovo su izjednačili (21:21) te su predvođeni sjajno raspoloženim Iosu Gonijem u posljednjim minutama osigurali pobjedu s dva pogotka prednosti (30:28). Odličan je u redovima Ademar Leona bio Iosu Goni s devet pogodaka, Carlos Ruesga je dodao njih osam, dok se kod Montpelliera istaknuo William Accambray također s devet golova, a bivši kapetan hrvatske reprezentacije Petar Metličić tri se puta upisao u listu strijelaca.

Foto: Facebook - Atletico de Madrid

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

IK Sävehof29:40Kiel
Telekom Veszprem31:21CSM Constanta
Atletico de Madrid26:24Celje Pivovarna L.
1Telekom Veszprem 10295:242+5318
2Kiel 10329:265+6416
3Atletico de Madrid 10268:269-110
4Celje Pivovarna L. 10245:258-138
5CSM Constanta 10234:283-494
6IK Sävehof 10276:330-544

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2013. u 00:42
    zanimljivo vesprem ispred kila i atletika,to je lijepo vidjeti
    Obrisan korisnik