Rukomet

Rukometašice Zrinjskog među osam u Challenge kupu

Ivana Karačić • ponedjeljak, 11.02.2013.
Rukometašice Zrinjskog među osam u Challenge kupu
Foto: Ivana Karačić

Rukometašice mostarskog Zrinjskog plasirale su se u četvrtzavršnicu Challenge kupa. U dva susreta osmine završnice bile su bolje od makedonskog Kumanova. U prvom susretu pobijedile su 30:18, dok su u drugom susretu bolje bile Makedonske 31:29. Obje utakmice odigrane su u Mostaru, a plasmanom među osam najboljih u Challenge kupu Zrinjski je ostvario povijesni uspjeh ne samo za klub, nego i grad Mostar i općenito za ženski rukomet u BiH.

Prva utakmica odigrana je u prekrasnom ambijentu, pred blizu tisuću gledatelja, koji su bučnim navijanjem bodrili rukometašice Zrinjskog. Mostarke su dobro otvorile utakmicu, povele 10:3. No, kad su se Makedonke oslobodile početnog pritiska počele su igrati bolje i do kraja poluvremena vratile rezultat u neizvjesnost 13:10. Rukometašice Kumanova na još većem rezultatskom približavanju serijom dobrih obrana zaustavila je vratarka Blaženka Pandža.

Tek kad su rukometašice mlade trenerice Ane Papak stisnule čvršće u obrani riješeno je pitanje pobjednika. Obranu je čvrsto držala Marija Boras, a u napadu su s krila nezadrživo pogađale mrežu makedonskih vratarki Andrea Prusina i Lejla Ristić. Prednost se iz minute u minutu povećavala, a na kraju je završilo 30:18. Već nakon prve utakmice Zrinjski je zakoračio u četvrtzavršnicu, a igračice su za svoju igru i borbenost nagrađene dugim pljeskom.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Karačić

U nedjelju se u istoj dvorani u Mostaru igrao i "uzvratni susret". Emotivno ispražnjene domaće rukometašice svjesne da je prolaz dalje osiguran ušle su u utakmicu laganije. Nije bilo čvrste igre u obrani, a i napadi nisu izgledali kao prvog dana. S druge strane, omalene, ali uporne Makedonke nastojale su popraviti dojam iz prvoga susreta. U tome su i uspjele. U završnici utakmice preokrenule su rezultat i pobijedile 31:20.

U dvije utakmice najviše pogodaka za Zrinjski postigle su Andrea Prusina 14, Ana Vrančić i Anela Prguda 8 i Ivana Mlakić 7. Zrinjski je inače vodeći u Premijer ligi BiH, a među mogućim suparnicama u četvrtzavršnici bit će mu i hrvatski Fantasyland iz Samobora. Prije Kumanova Zrinjski je u dvije utakmice u gostima eliminirao kvalitetniji austrijski Korneuburg. Na četiri europske utakmice lijevo krilo Andrea Prusina postigla je ukupno 30 pogodaka.

"Ponosna sam na svoje djevojke koje su živjele za ovaj rezultat. Naporno su radile, pripremale se i ovo je za nas veliki uspjeh. U Mostaru nema uvjeta za dvoranske sportove. Dok druge ekipe treniraju dva puta na dan mi imamo tek toliko termina u dvorani da možemo trenirati samo četiri puta tjedno, a ponekad termin za treninge dijelimo i s drugim klubovima. Nastavljamo se pripremati za prvenstvo BiH, gdje nam je želja vratiti naslov prvaka BiH u Mostar, a što se Europe tiče sve će ovisiti o ždrijebu. No, borit ćemo se", poručuje Splićanka na klupi Zrinjskog Ana Papak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!