Košarka

Novosel: "Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita"

Lovro Štrbinić • utorak, 12.02.2013.
Novosel: "Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita"
Foto: Kristijan Komarica

Marko Tomas je zbog incidenta nakon završetka finalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića kažnjen s četiri utakmice zabrane nastupa, kao i novčano s 20 tisuća kuna. uslijedila je reakcija Cedevite, u kojoj smatraju kako je kazna trebala biti blaža...

Pet dana nakon finalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića izrečena je kazna košarkašu Cedevite Marku Tomasu zbog incidenta s navijačem po završetku susreta. Igrač je kažnjen s četiri utakmice neigranja u domaćem prvenstvu i 20 tisuća kuna kazne, dok su KK Cedevita i sportski direktor Matej Mamić kažnjen s ukupno 36 tisuća kuna.

"S kaznama glede propozicija natjecanja se još i možemo složiti ali kazna Marku Tomasu nas je sve neugodno iznenadila", rekao je na ovu temu direktor KK Cedevite Krešimir Novosel, nastavljajući: "Mi smo već u petak u priopćenju javnosti objasnili što mislimo o Tomasovom potezu i on će biti kažnjen po odluci naše stegovne klupske komisije, ali kazna HKS-a od 4 utakmice i 20.000 Kuna je previsoka."

"Mi smo tijekom utakmice finala Kupa Krešimira Ćosića pokušali alarmirati nadležne na određene nepravilnosti ali kruta pravila obraćanja sucima uvijek su nam prijetila tehničkim pogreškama. Uostalom već na startu susreta smo kažnjeni s jednom", dodao je Novosel o događajima proteklog četvrtka u Draženovom domu.

Nešto je posebno zasmetalo ljude iz trenutno najbolje plasiranog hrvatskog kluba u ABA ligi: "Pitamo se gdje je odgovornost organizatora utakmice i kako je moguće da igrač može doći na tribinu na takav način, uz zaštitara 2 metra od njega koji ne reagira. Organizator ima objektivnu odgovornost, predviđenu zakonom, a HKS u toj domeni uopće ne reagira."

"Marko u dosadašnjoj karijeri nema mrlju, 8 godina se i ozlijeđen odazivao reprezentativnim akcijama i svatko tko ga poznaje, a njegov postupak ne odobravamo, zna da nije sigurno sudjelovao u incidentu bez ozbiljnog razloga. Ništa mu olakotno nije uzeto u obzir", rekao je Novosel u obranu Tomasa, zaključujući na kraju pomalo ljutito: "Ispada da je isključivi krivac za sve što se događalo na susretu s Cibonom jedino KK Cedevita."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 19:20
    Sportaš kad igra mora ignorisat publiku, što god govorila i kazna Tomasu je primjerna.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 13:15
    a nego tko novosel?! čiji igrač je udario onog lika? cibonin ili cedevitin? koji se klub povukao s parketa, prije nego što previđa protokol i sportska kultura? čiji je sportski direktor po medijima plasirao izmišljotine? čiji je trener tijekom cijele tekme bio u 'ratu' sa sucima? ajde glavonja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 08:06
    Dijelom si u pravu ali za tvoju informaciju, taj navijac i polusvijet oko njega kojeg vidis na slici su karte dobili, to su besposlicari,lazni branitelji koji su proslu sezonu sjedili u foteljama na parketu pa ih se konacno netko sjetio maknuti. Oni su prosle godine po necijem nalogu usli u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 07:59
    A što su otišli sa proglašenja pobjednika !!!?? Kakav je to potez bio. Da li se neko sjeća kako je Hrvatska repka godinama bila zakidana zato što je napustila proglašenje pobjednika ?! Ovi koji vode klub to su iscenirali da se operu pred gazdom kluba. Ja sam se nagledao krađa u košarci - ovo nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 01:00
    Napokon zaštitari na utakmicama mogu gledat utakmicu i igrače, a ne publiku. To je njihov novi posao po kk hiron botincu.
    Obrisan korisnik