Nogomet

Stramaccioni pohvalio Kovačića: "Mislim da svatko može vidjeti talent ovog dečka"

Josip Tolić • petak, 15.02.2013.
Stramaccioni pohvalio Kovačića: "Mislim da svatko može vidjeti talent ovog dečka"
Foto: inter.it

Nakon pobjede nad Clujom u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige (2:0), trener Intera Andrea Stramaccioni pohvalio je izvedbu Matea Kovačića koji je bio vrlo aktivan tijekom dvoboja te je upisao asistenciju za drugi gol Palacija. Raspoloženje je, međutim, pokvarila teža ozljeda koljena Diega Milita...

Nogometaši milanskog Intera ubilježili su vrijednu domaću pobjedu nad Clujom u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige (2:0), a trener Nerazzurra Andrea Stramaccioni bio je pun hvale za mladog hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića koji je odigrao vrlo dobru utakmicu u prvom nastupu na Giuseppeu Meazzi.

"Mislim da smo dobro odigrali s rombom u posljednje dvije utakmice, zadovoljan sam našim izvedbama. I igra s tim također dolazi zahvaljujući trudu koji dajemo. Imamo zaista težak susret u Firenci (protiv Fiorentine u 25. kolu Serije A, op.a.), no trebamo se spustiti na zemlju i pokušati igrati kao Inter. Mislim da nam se popravila i čvrstoća u obrani."

"Mislim da svatko može vidjeti talent ovog dečka kojeg smo doveli. Nije gubio vrijeme da dođe na razinu koju sam htio, da radi kao razigravač koji igra duboko", rekao je Stramaccioni nakon susreta.

Domaćine je u vodstvo doveo Rodrigo Palacio u 20. minuti nakon što ga je fino proigrao Freddy Guarín, a isti igrač udvostručio je vodstvo četiri minute prije kraja poslije Kovačićeve asistencije.

"Mislim da je asistencija za Palacijev pogodak samo zaokružila njegov nastup. Po prirodi je skroman momak, sad je na meni da ga pripazim", dodao je strateg četvrtoplasiranog sastava Serije A.

Slika 1 od 1.
Foto: inter.it

Lijepu pobjedu Crno-plavih pomalo je zasjenila ozljeda Diega Milita već u šestoj minuti susreta. Argentinski napadač u trku za jednom loptom krivo je stao i pokidao križni ligament u lijevom koljenu. Čeka ga najmanje šest mjeseci stanke, čime je njegova sezona završena, a povratak na terene mogao bi se odužiti i na devet mjeseci.

"Da, to je nažalost utjecalo na raspoloženje nakon večerašnje pobjede, inače bi sve bilo vrlo pozitivno. Ovo je nova vrsta ozljede za Diega, nema veze s problemima koje je prije imao. Podupiremo Diega kao osobu, prije svega, a onda i ono što predstavlja kao igrač", rekao je Stramaccioni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 14:57
    mali će biti vrhunski a to nas jako veseli!!
    Obrisan korisnik
  • Hektor33315.02.2013. u 14:48
    šteta što je livaja otišao, sada kad je milito otpao za njega bi bilo više mista
    Hektor333
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 14:46
    podržavam kovačića puno, samo se nadam da neće postat dosadni igrač ko modrić... mi bi golove
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 14:44
    Nadam se da će uskoro dobit pravu priliku i u reprezentaciji.A kad je dobije ne sumnjam da će si zacementirat mjesto u početnih 11
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 13:46
    pričekajmo susrete protiv chieva, atalante i genoe. i serie a fenjeraš u kompetitivnoj serie a tekmi daleko je veći test od ovoga u kupu franje tahija.
    Obrisan korisnik