Košarka

Milačić: "Zagreb je favorit, ali imamo i mi svoj motiv"

Mišo Gulić • subota, 16.02.2013.
Milačić: "Zagreb je favorit, ali imamo i mi svoj motiv"
Foto: Martina Japundžić

Na krilima sedam uzastopnih pobjeda Alkar je krenuo na put u glavni grad, u goste Zagrebu koji istina ne dominira u ligi na način koji se to očekivalo od njega, ali i dalje je veliki favorit u susretu koji je rasporedu u nedjelju u 12 sati. Trener sinjskog prvoligaša Damir Milačić ustrajan je u namjeri da svoj trenerski "zanat" potvrdi upravo protiv kluba koji ga je i stvorio...

Najduža ovosezonska pobjednička serija u A-1 ligi djelo je sinjskog Alkara koji je nanizao sedam pobjeda i to u trenutku kada je to malo tko od njega očekivao, čime je dodatno zagrijao ionako uzavrelu košarkašku atmosferu u gradu podno Kamička, pa sada Sinjani puni samopouzdanja čekaju ogled s donedavnim euroligašem Zagrebom.

Mravi se uoči 14. kola i ogleda s Alkarom nalaze na drugoj poziciji, s pobjedom više od sinjskog prvoligaša, ali ne i bezbrižni, jer svjesni su da će ovaj put "djevičanstvo" vlastite dvorane braniti pred momčadi koja je u velikom naletu.

Također, nije na odmet spomenuti da je upravo Zagreb u prvom dijelu nanio jedini domaći poraz Alkaru, stoga gostima iz Sinja motiva zasigurno neće nedostajati, a pogotovo što će ih s tribina dvorane u Trnskom bodriti izuzetno velik broj navijača koji već danima najavljuju svoj dolazak.

Trener Alkara Damir Milačić ne dvoji kako je njegov bivši klub favorit u ovom susretu, no nipošto nije želio da njegovi igrači u susret uđu s mišlju da nemaju što izgubiti: "Mi smo u naletu, imamo super seriju, dobra je atmosfera, dobro radimo, dakle sve dobre stvari nam se događaju, ali znamo da u goste dolazimo, uz Rijeku, objektivno najboljoj momčadi u ligi. Ono što tražim od svojih igrača jest da u utakmicu prenesu ono što radimo na treningu, a ako to uspiju onda vjerujem da ćemo se dobro nositi sa Zagrebom."

"Mi jesmo u dobroj poziciji, imamo devet pobjeda, ali ništa još nije riješeno. Ovo je utakmica koja nam može jako puno donijeti, ako pobijedimo onda će ta dva boda vrijediti četiri. Realno je reći da su oni favoriti, ali imamo mi svoj motiv i vjerujem da možemo slaviti", optimističan je bio Milačić.

Nije sinjski strateg propustio prokomentirati niti činjenicu da će Alkar u Trnskom imati praktički domaću atmosferu, što je također "detalj" koji nije zanemariv: "Ovdje su ljudi zaljubljeni u košarku, sigurno im je falilo prošlu subotu tog natjecateljskog dijela i živciranja, pa sam siguran da ćemo imati veliku podršku, što studenata i Sinjana koji žive u Zagrebu, što onih koji će doći iz Sinja. Jasno, ovaj put će i moje Gajnice navijati za Alkar, ali samo zato što sam ja tu trener, inače to ne bi bio slučaj."

Sraz 14. kola u kojem će snage odmjeriti Zagreb i Alkar na rasporedu je u nedjelju, u dvorani Trnsko, s početkom u 12 sati, a izravno će ga prenositi i SPORTKLUB televizija.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 23:23
    Alkar u svakoj utakmici ima domaćinsku atmosferu. :)
    Obrisan korisnik