Košarka

Video: Zapadu treća uzastopna pobjeda, Chris Paul MVP All-Star susreta

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.02.2013.
Video: Zapadu treća uzastopna pobjeda, Chris Paul MVP All-Star susreta
Foto: EPA

Susretom najboljih košarkaša današnjice okončan je All-Star vikend u Houstonu. Zapad je odnio treću uzastopnu pobjedu slavivši 143:138, a za najkorisnijeg igrača susreta izabran je razigravač Los Angeles Clippersa Chris Paul...

Zapad - Istok 143:138

Zapad: Blake Griffin 19, Kevin Durant 30 (6 skokova), Dwight Howard 9 (7 skokova), Chris Paul 20 (15 asistencija, 4 ukradene), Kobe Bryant 9 (8 asistencija, 4 skoka), LaMarcus Aldridge 0 (4 skoka), David Lee 6, Tim Duncan 2, Zach Randolph 6 (5 skokova), Russell Westbrook 14 (4 skoka), Tony Parker 13 (5 asistencija), James Harden 15 (6 skokova).

Istok: Kevin Garnett 0, LeBron James 19 (5 asistencija), Carmelo Anthony 26 (12 skokova), Chris Bosh 6, Dwyane Wade 21 (7 asistencija), Luol Deng 10, Paul George 17 (4 asistencije), Tyson Chandler 7 (8 skokova), Joakim Noah 8 (10 skokova), Brook Lopez 3 (5 skokova), Jrue Holiday 6, Kyrie Irving 15 (4 asistencije).

NBA All-Star vikend u Houstonu zaključen je susretom najboljih igrača Istočne i Zapadne konferencije. Treći put uzastopno pobjedu je odnio Zapad i to 143:138 u još jednoj reviji atraktivnih poteza, opuštene igre te vrlo malo pravog natjecateljskog naboja.

No, to je All-Star, prije svega zabava, a zatim natjecanje. Kao i inače, tek u završnici se zaigralo nešto ozbiljnije kada su obje momčadi pokušale doći do pobjede.

Iako nije bio najbolji strijelac, Chris Paul je bio MVP utakmice, najkorisniji igrač u pravom smislu riječi. Jedan od najboljih razigravača današnjice doslovno je razigrao svoju momčad, podijelio niz atraktivnih asistencija i zaslužio naslov najkorisnijeg. Osim toga, stigao je i ubaciti 20 poena.

"Volim igrati brzo, baciti loptu za zakucavanje ili pronaći igrača na otvorenoj trici. Kada sam na terenu s takvim igračima, zašto ne bih volio dodavati? Imam Duranta na jednoj strani, Blakea Griffina, Kobea Bryanta, nema boljeg osjećaja nego s njima igrati i njih pronalaziti", rekao je Chris Paul.

Jedan od onih koji su obilježili večer bio je i Kobe Bryant s dvije kasne blokade na LeBronu Jamesu. "Igram dobru obranu, mogu odraditi dobar posao na tom dijelu terena, igram pametnu obranu", rekao je Bryant koji je spriječio Jamesa u vraćanju Istoka u utakmicu.

Upravo njegova blokada pokrenula je završnu seriju Zapada koji je pobjegao na 136:126 i riješio pitanje pobjednika. "U završnici susreta igrali smo jako dobru obranu kao momčad. Kobe je tu odigrao ključnu ulogu, teško je zaustaviti LeBrona, ali on je napravio odličan posao. Prvo ime ipak je bio Chris, on je taj koji nas je držao u prednosti", dodao je Durant.

Durant je susret završio s 30 poena i tako se nalazi na vrhu ljestvice strijelaca u prve četiri All-Star utakmice. S ovih 30 poena ujedno je i jedini koji je u svoje prve četiri utakmice ubacio više od 100 poena, četiri susreta trebala su mu za 115 poena. Iza njega je James s 97 poena, a slijede s po 96 poena Elgin Baylor i Oscar Robertson te s po 94 poena Wilt Chamberlain i David Thompson.

Uz Duranta koji je uz 30 poena uhvatio šest skokova te Paula s 20 poena i 15 asistencija, kod Zapada su se istaknuli Griffin s 19 poena te James Harden s 15 poena i šest skokova. Kod Istoka Carmelo Anthony je upisao 26 poena i 12 skokova, Dwyane Wade 21 poen i sedam asistencija, a LeBron James 19 poena i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 21:59
    kobe-lebron jedino zanimljivo onda?
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani18.02.2013. u 20:01
    Ma... Sinoć čekam do dva ujutro kad će početi, a kad ono neki specijalni efekti, neki reperi, ma dajte mi košarku a ne preseravanje, čekah 5 minuta i odoh spavati.Po komentarima, bolje da nisam ni gledao - a prije tjedan dana gledao sam All-Star iz 1987. čini mi se... Pa to je bila utakmica u kojoj... [više na forumu]
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 19:59
    a ne znam. nije loše da se da neki motiv, ali možda bi bilo "bolje" da iduci all star grad bude iz pobjedničke konferencije a ne sad da all star utječe na play off jer kojeg si klinca onda radio cijelu sezonu onda. tko kod bude novi šef poslije sterna moro bi to malo začinit. ne samo što se tiče... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 16:42
    ne znam kaj vi ostali mislite, ali meni se nekak najviše sviđa baseball varijanta all stara...koja konferencija pobjedi njihova ekipa ima prednost domaćeg terena u finalu play offu...znam da je prednost domaćeg terena u košarci nešto bitnija nego u baseballu, ali to mi se čini kao jedini način da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2013. u 15:17
    Jedan je bio dream team pa tako su i ono bili bolji igrači pritom mislim na igru odnosno na vic i ideju.Pogledajte susrete Birda i Magica, Jordana i Thomasa,Robinsona i Evinga,,Jabbara,Parisha. Malona i Barkleya i znat čete o čemu pričam.
    Obrisan korisnik