Ostali sportovi

Prvi potencijalni A kandidati za Olimpijske igre u Riju

Sportnet • srijeda, 20.02.2013.
Prvi potencijalni A kandidati za Olimpijske igre u Riju

Na 5. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održanoj 20. veljače 2013. u sjedištu HOO-a u Zagrebu uvršteni su novi olimpijski kandidati za ZOI Soči 2014. i OI Rio 2016. u Olimpijski program.

Edi Dadić (skijaško trčanje) postao je potencijalni B olimpijski kandidat za ZOI Soči, i to na prijedlog matičnog sportskog saveza i procjene Ureda za olimpijski program HOO-a.

Prvi potencijalni A olimpijski kandidati za OI Rio postali su judašica Marijana Mišković (15. na svjetskoj rang listi 2012.), judaš Tomislav Marijanović (15. na svjetskoj rang listi 2012.), jedriličari Ivan Kljaković Gašpić (5. mjesto na OI London), Šime Fantela (6. mjesto na OI London), Igor Marenić (6. mjesto na OI London) i Tonći Stipanović (4. mjesto na OI London), strijelci Bojan Đurković (7. mjesto na OI London), Anton Glasnović (6. mjesto na OI London) i Josip Glasnović (3. mjesto na EP-u 2012.), te stolnotenisač Ruiwu Tan (2. mjesto na EP-u 2012.).

U olimpijskom programu OI Rio time je, zajedno s 9 TOP kandidata, uvršteno 19 sportaša.

U Program individualne skrbi o mladima (Program II/1) uvrštena je klizačica Valentina Mikac. Program potpore kvalitetnim sportašima (Program III) koristit će taekwondašice i taekwondaši Ana Zaninović, Filip Grgić, Martina Zubčić, Tomislav Karaula i Antonija Žeravica, te jedriličar Nenad Bugarin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!