Nogomet

Glasgow Rangersi dogovorili isplatu duga Rapidu za Nikicu Jelavića

Maj Gašparac • četvrtak, 21.02.2013.
Glasgow Rangersi dogovorili isplatu duga Rapidu za Nikicu Jelavića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Škotski Glasgow Rangersi postigli su dogovor s bečkim Rapidom oko isplate duga u transferu hrvatskog napadača Nikice Jelavića, koji je preselio na Otok u ljetnom prijelaznom roku 2010. godine...

Austrijski prvoligaš Rapid iz Beča postigao je dogovor sa škotskim Rangersima oko isplate duga za transfer Nikice Jelavića u Glasgow 2010. godine. Bečki klub prihvatio je isplatu 820.000 eura, a originalni dug je iznosio 1,18 milijuna, javlja Sky Sports.

Zbog velikih dugovanja slavni škotski klub je službeno ugašen i izbačen u četvrtu ligu, gdje je 2012. godine ponovno osnovan pod imenom The Rangers Football Club Limited.

"Primili smo u utorak novac od Rangersa i to je s njima završeno. Rekli smo im kako nećemo ulaziti u raspravu s Fifom, što bi im moglo blokirati nastup u europskim natjecanjima u budućnosti", izjavio je glasnogovornik Rapida.

"Još uvijek pokušavamo dobiti pun iznos dugovanja od 'starih' Rangersa, ali nam je jasno da bi to moglo potrajati nekoliko mjeseci", prokomentirao je.

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić Rangerse je napustio 2012. godine i prešao u engleski Everton, čiji je trenutno član.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!