Košarka

Vanjak: "Zanimanje za Arapovića postoji, no službenih ponuda još nema"

Razgovarao:Filip Han • četvrtak, 21.02.2013.
Vanjak: "Zanimanje za Arapovića postoji, no službenih ponuda još nema"
Foto: fiba.basketball

Nakon što su se zadnjih dana u domaćim medijima pojavili napisi o zanimanju Real Madrida za mladog Marka Arapovića, očekivalo se službeno izjašnavanje iz Cibone. Vlado Vanjak, vršitelj dužnosti sportskog direktora kluba, za Sportnet je dao odgovor na te navode...

Zanimanje Real Madrida za talentiranog Marka Arapovića postalo je najviše spominjana tema oko Cibone u posljednjih nekoliko dana. Domaći su mediji prenijeli navode španjolskih, koji tvrde da Realovi skauti ozbiljno prate Markov napredak i igru, te da klub ima želju vidjeti ga u svojim redovima.

Markov otac Franjo Arapović nije želio ništa konkretno reći o toj temi, a direktor Cibone Zdenko Antunović naglasio je kako želi da Marko ostane u klubu. "Želimo da Marko ostane, on, Šarić i Mazalin bit će okosnica koja će nositi Cibonu u budućnosti. Već će sljedeće godine biti jedan od važnijih igrača Cibone", izjavio je Antunović.

Privremeni sportski direktor Cibone Vlado Vanjak je u razgovoru za Sportnet pojasnio kako zanimanje velikih klubova uvijek postoji kada se radi o mladim talentima, no službene ponude zasad nema. "Interes stranih klubova sigurno postoji, ali klub nije dobio nikakvu službenu ponudu za bilo kojeg igrača. Marko trenutno ima potpisan ugovor o sportskom usavršavanju, a kada postane punoljetan, trebao bi potpisati i profesionalni ugovor, koji će mu omogućiti da ostane dugoročno vezan za Cibonu. Mislim da bi za Marka najbolje bilo da se razvija u svojem matičnom klubu, prerani odlazak u inozemstvo mogao bi biti štetan, tako da je ostanak u Ciboni vjerojatno najbolje rješenje za njegov igrački napredak", objasnio je Vanjak.

Osvrnuo i na status Darija Šarića i njegov nastavak karijere:"Po mojoj procjeni Dario će se u Ciboni zadržati sljedeće dvije godine, a kada sazrije u punoj mjeri očekujem da završi tamo gdje će vjerojatno i završiti, a to je NBA. Vjerujem da će biti siguran izbor prve runde drafta, a ako se nastavi razvijati u očekivanom smjeru može biti i među prva tri picka."

Na upit o očekivanjima u nastavku sezone Vanjak je rekao da je, kao i uvijek, klupski cilj vrh prvenstva, a pogledao je i nešto dalje u budućnost: "Nakon osvajanja Kupa Kreše Ćosića, doveli smo se u nezgodnu situaciju u ABA ligi, ali to još uvijek nije do kraja rješeno, naš je osnovni cilj završiti među prve tri ekipe prvenstva i izboriti ABA ligu sljedeće sezone. Iduće sezone ne nastupamo u Europi, tako da imamo prostora izgraditi momčad koja će sljedeće godine možda kandidirati i za Euroligu. Imamo kapital u Šariću, Arapoviću, Mazalinu i još nekim mladim igračima, koji će priliku dobiti u ovogodišnjem državnom prvenstvu, a onda sljedeće godine mogu ostvariti sav svoj potencijal."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 13:29
    prodavati naše mlade talente španjolskim klubovima je autogol, fail, veleizdaja, uriniranje po samima sebi... kakva prodaja, sljedećih 5 sezona mora biti tu, a nije odigrao 5 utakmica za klub.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 13:02
    Ma terajte te menađere dalje od kluba. Djecu preprodavati nije lijepo.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 10:54
    Ne labrtaj da bi labrtao. Javi se kada objave listu a d o tada u kucicu, snjeg je vani.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 10:45
    ''Ako Saric bude medju prva tri picka ja cu se spaliti na Trgu!!!''budući si na ovom forumu prepoznat i dokazan kao 'mudar i ozbiljan' komentator...ja te držim za riječ.ne trebaš kupiti benzin, ja ti ga dofuram....i šibice...ti samo napravi što si rekao.što se klinaca tiče...nisu svi talenti kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10822.02.2013. u 01:40
    Pa i ja mislim, vidjevši stanje u našim klubovima, da je bolje napraviti potez a la Hezonja. Dečko se već sada vodi kao član euroligaškog rostera Barcelone.
    narada108