Nogomet

Schalke uložio žalbu na nastup Didiera Drogbe u Ligi prvaka

Borna Rupnik • četvrtak, 21.02.2013.
Schalke uložio žalbu na nastup Didiera Drogbe u Ligi prvaka

Njemački Schalke iz Gelsenkirchena uputio je Uefi službenu žalbu na nastup Didiera Drogbe u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, koja je odigrana u Istanbulu...

Galatasaray i Schalke odigrali su u srijedu navečer 1:1 u prvoj utakmici osmine finala elitnog europskog klupskog natjecanja, no postalo je upitno hoće li to ostati i službeni rezultat te utakmice. Naime, njemački je klub uložio žalbu.

U Gelsenkirchenu smatraju kako pravo nastupa u istanbulskom susretu nije imao Didier Drogba, iskusni napadač iz Obale Bjelokosti, koji je nedavno pristupio turskom velikanu.

Drogba je u siječnju napustio Kinu - njegov je klub bio Shanghai Shenhua - te potpisao jednoipolgodišnji ugovor s Galatasarayem, za koji je već postigao i premijerni pogodak u prvenstvu.

Međutim, Shanghai Shenhua usprotivio se Drogbinom potpisu za Galatasaray, uz tvrdnju kako mu još vrijedi ugovor koji je po dolasku u Kinu bio potpisan na dvije i pol godine.

"Postoje sumnje u pravovaljanost nastupa Drogbe u Ligi prvaka. Schalke je odlučio iskoristiti svoje pravo", poručili su iz Gelsenkirchena, a UEFA je potvrdila kako je primila žalbu te kako će nadležna tijela istražiti slučaj.

Foto: Facebook, Galatasaray

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 12:31
    kakav galatasaray igraju kod kuce i nisu u stanu dobit schalke koi je pa itekako u formi u bundesligi i jos im daju gol u gostima, prokockali su ovi svoje....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 22:43
    Da, pa da u slučaju da ispadnu, žalba bi njim značila jakooooo punoNisu ispali papci nimalo, samo se bore za svoja prava, kao i svaki drugi klub...
    Obrisan korisnik
  • johnny00821.02.2013. u 20:38
    mislis FEFI? ;)
    johnny008
  • bubici21.02.2013. u 19:42
    Zato da UEFA kontrira FIFI :)
    bubici
  • Obrisan korisnik21.02.2013. u 18:49
    zar nije prije par dana već odbijen prigovor kineza od strane fife? ako su odbili kineze koji su ga i imali pod ugovorom, zašto bi sa shalkeom bilo drukčije?
    Obrisan korisnik