Nogomet

Villas-Boas: "S obzirom na broj prilika u obje utakmice, bilo bi nepravedno da je Lyon prošao"

Josip Piršljin • petak, 22.02.2013.
Villas-Boas: "S obzirom na broj prilika u obje utakmice, bilo bi nepravedno da je Lyon prošao"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige Tottenham je protiv Lyona vukao Gareth Bale, no u uzvratu je odlučujući pogodak postigao Mousa Dembele. Sjajnim udarcem donio je Spursima prolazak što trener Villas-Boas smatra apsolutno zasluženim.

Lyon u kojem igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren ponovno je od Tottenhama primio gol u posljednjim trenucima. To se pokazalo presudnim za nastavak natjecanja jer je "projektil" Mouse Dembelea za 1:1 osigurao osminu finala Englezima.

"Kada se zbroje prilike koje je Lyon stvorio u obje utakmice, bilo bi nepravedno da je prošao dalje. No, pokazali su da mogu igrati veoma organizirano", rekao je nakon utakmice trener Spursa Andre Villas-Boas koji smatra da je prolazak njegove momčadi u potpunosti zaslužen.

Tottenham će u sljedećoj rundi Europske lige odmjeriti snage s milanskim Interom koji je bez puno problema riješio svoju prepreku Cluj.

"Pristupit ćemo tom dvoboju s namjerom da pobijedimo. Bit će iznimno teško. Nije prošlo puno vremena otkad smo s njima odigrali dvije fantastične utakmice. Možemo se samo nadati da ćemo to ponoviti, svi u klubu se rado sjećamo", rekao je Portugalac za dvoboje Tottenhama i Intera u Ligi prvaka.

Trener londonske momčadi smatra da njegova ekipa ima ono što je potrebno da bi se osvojilo ovo natjecanje: "Ako poslije Lyona prođemo i Inter, to nas automatski stavlja u dobru poziciju da osvojimo Europsku ligu. Imamo sjajne rezultate iza sebe, to će nam poslužiti kao inspiracija", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 12:05
    cauchy,molim te prevedi na hrvatski ovo što si napisao,mislim da te niko ne razumije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 10:10
    Ovog trener su vile pronosala do četvrfinala. Ne znam da trenutno i jedna ekipa u engleskoj PL igra timski i da pokazuje lijepu igru,sve je to bljesak individualaca ili pogreška protivnika. Najlošija igra i ekipe u posljednjih 10 godina,što pokazuju i rezultati u LP ove godine.
    Obrisan korisnik