Nogomet

Rodgers: "Ponosan sam na svoje igrače, odlučio je poraz u Rusiji"

Josip Piršljin • petak, 22.02.2013.
Rodgers: "Ponosan sam na svoje igrače, odlučio je poraz u Rusiji"
Foto: EPA

Vrlo uzbudljivu utakmicu na Anfieldu odigrali su Liverpool i Zenit u uzvratu šesnaestine finala Europske lige. Redsi su brzo pali u zaostatak, ali potom su postigli tri gola i bili blizu prolaska. To se ipak nije dogodilo, no trener Rodgers ponosan je na hrabru i požrtvovnu igru svojih prvotimaca.

Zenit je u Sankt Peterburgu napravio ugodnu prednost od 2:0 uoči uzvrata u Engleskoj, no na kraju je bio na rubu ispadanja čak i nakon što je Hulk zabio prvi gol na Anfieldu. Rusi su ipak prošli, a Liverpool može žaliti što nije postigao još jedan pogodak ili što je primio poslije velike greške Jamieja Carraghera.

"Veoma sam ponosan na klub i svoje igrače. Vratiti se iz zaostatka od tri gola i pružiti takav napor i kvalitetnu igru je zaista bilo fenomenalno", zadovoljan je poslije susreta bio trener Redsa Brendan Rodgers.

"Bila je to fantastična večer, ali odlučio je onaj poraz u Rusiji. No, ponosan sam što smo bili jako blizu prolaska iako smo bili u velikom zaostatku", kazao je Rodgers koji smatra kako ih je sudac zakinuo za jedanaesterac.

"Hubočan je skrivio kazneni udarac, mislim da su svi to vidjeli. Ne bi trebalo biti nikakve sumnje oko toga, peti sudac je to trebao vidjeti s obzirom da je bio iza gola i imao je direktan pogled", požalio se trener crvenih.

Rodgers ne zamjera Carragheru na grešci koja je prethodila pogotku Hulka: "Ne krivim ga. To je vjerojatno prva greška koju je napravio otkad sam ja u klubu, a to uključuje i svaki trening", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • IanZG22.02.2013. u 12:41
    Istina, dokic1892, ljudi su prestrogi prema Carri. Nažalost, prva utakmica je odlučila, Liverpool je tamo trebao uzeti minimalno gol u gostima, a vjerojatno i remi ili pobjedu, ali su presudile one 3 minute kada je došlo do potpunog kolapsa u obrani.
    IanZG
  • Obrisan korisnik22.02.2013. u 12:02
    A kaj sad, zabrljao je... Nije ni prvi ni zadnji. Jel ti sad drago što si bio u pravu? Carra se iskupio i to pošteno... Nije fer što ga sad svi razapinju, prelako zaboravljamo koliko puta nas je vadio iz govana ove sezone, odigrao je par izvrsnih utakmica (Arsenal, City)...
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo22.02.2013. u 11:29
    Kao što sam rekao na forumu kada je najavio da se povlači, samo se čekalo da nešto zabrlja..
    Dinaminjo