Tenis

Vekić šesta nositeljica u Maleziji, tri Hrvatice u Brazilu

Vedran Babić • subota, 23.02.2013.
Vekić šesta nositeljica u Maleziji, tri Hrvatice u Brazilu
Foto: Kristijan Komarica

Sljedećeg tjedna na WTA turnirima nastupa petero hrvatskih tenisačica. Donna Vekić i Ana Savić su u Kuala Lumpuru, a Petra Martić, Mirjana Lučić-Baroni i Tereza Mrdeža u Florianopolisu...

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić nakon Fed Cup izazova okreće se novim nastupima na WTA turnirima. Narednog tjedna 16-godišnja Osječanka tražit će pobjede i bodove na 235.000 dolara vrijednom turniru na tvrdoj podlozi u Kuala Lumpuru.

Ondje je u glavnom ždrijebu postavljena za šestu nositeljicu, a suparnica u prvom kolu bit će joj tenisačica s pozivnicom, Bethanie Mattek-Sands. Amerikanka je 197. tenisačica svijeta, a ove sezone nije pobijedila ni u jednom meču u glavnom turniru. U slučaju pobjede, Vekić u drugom kolu ide na Ruskinju Martu Sirotkinu ili Kineskinju Yingying Duan.

U kvalifikacijama istog turnira nastupit će Ana Savić. Njezina suparnica u prvom kolu je Pemra Özgen iz Turske.

Inače, prva nositeljica glavnog turnira je Dankinja Caroline Wozniacki, a druga Su-Wei Hsieh, koja je lani osvojila naslov porazivši u finalu Petru Martić. Nominalno prva hrvatska tenisačica nalazi se u Florianopolisu, gdje će kroz kvalifikacije pokušati izboriti ulaz u glavni ždrijeb.

Postavljena je za prvu nositeljicu kvalifikacija, a u prvom kolu bila je slobodna. U drugom kolu, ujedno i posljednjem, igrat će protiv Španjolke Beatriz Garcije Vidagany. U istoj je situaciji i Tereza Mrdeža, kojoj je protivnica Argentinka Florencia Molinero. Martić je ovo prvi nastup od Australian Opena, a Mrdeža je ovog tjedna igrala osminu finala u Bogoti po prvi put u karijeri.

U Florianopolisu je i Mirjana Lučić-Baroni, koja u prvom kolu glavnog turnira ide na prvu nositeljicu i najveću zvijezdu turnira, Venus Williams. Turnir u tom brazilskom gradu također se održava na tvrdoj podlozi na otvorenom, a nagradni fond identičan je onome u Kuala Lumpuru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 23:02
    ajla igra sa pozivnicom MD acapulca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 16:12
    Moram priznati da su me zadnji rezultati naših djevojaka zainteresirali za turnire tenisačica i vjerujem da će se odsad puno više pratiti njihovi nastupi,pa i sam ću pogledati ako bude nekakav stream s ovih turnira.Puno sreće im želim i očekujemo ih uskoro u samom vrhu. ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 01:52
    U acapulcu, ali ne znam što tamo točno radi u tjednu wta turnira.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 00:43
    Pa di je bas ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 20:42
    Sine, a gdje je ajla???
    Obrisan korisnik