Rukomet

U velikom vratarskom obračunu u Mariboru Pešić nadvisio Šegu, Rajković igrač utakmice u Norveškoj

Damir Žbulj • ponedjeljak, 25.02.2013.
U velikom vratarskom obračunu u Mariboru Pešić nadvisio Šegu, Rajković igrač utakmice u Norveškoj

Nakon fenomenalne predstave Ivana Pešića među vratnicama, ali i još jedne sjajne šuterske večeri Nikole Špelića Maribor je u svojoj dvorani Tabor nadvisio favoriziranu poljsku Orlen Wislu Plock, kojoj s druge strane nije pomogla niti vrhunska izvedba njihova čuvara mreže Marina Šege. Hrvatski obračun u Sloveniji tako je pripao domaćinu, koji je sačuvao prvo mjesto u skupini C Kupa EHF. Pomogla im je činjenica da danski Team Tvis Holstebro nije uspio slaviti kod norveškog Elveruma, gdje je pak igrač utakmice bio Goran Rajković s fantastičnih 26 obrana. Nakon odlične partije javio se i čitateljima Sportneta...

Nakon poraza u prošlom kolu na domaćem terenu od danskog Holstebroa, igrači Orlen Wisle Plock tražili su pobjedu u Mariboru, kako bi nadoknadili bodovni zaostatak na ljestvici. Međutim, laganu ulogu favorita protiv rastrčane i dobre ekipe Maribora nisu uspjeli opravdati.

Čak pet hrvatskih rukometaša bilo je u akciji u dvorani Tabor, ali prednjačili su vratari, prošlosezonski suigrači iz Zagreba, iako se ponovno mora istaknuti i Nikolu Špelića, koji je ponovno bio najefikasniji igrač svoje ekipe sa sedam postignutih pogodaka.

S jedne strane teren bio je Ivan Pešić, s druge Marin Šego, a iako su obojica bili sjajni, Pešić je sa svojih fenomenalnih 20 obrana pomogao Mariboru da stigne do svoje druge pobjede. Ništa manje slabiji bio je Šego, koji je zaustavio 17 pokušaja Mariborčana, ali njegova ekipa, nakon vremenskih neprilika i problema s putovanjem iz Poljske u Sloveniju nije imala pravu priliku za bodove.

Sjajnu napadačku dionicu ponovno je imao još jedan Hrvat u slovenskim redovima. Baš kao i nebrojeno puta ove sezone prvi strijelac i najefikasniji igrač Maribora bio je Nikola Špelić, koji je postigao sedam pogodaka.

Pešić junak Tabora

Jako dobra atmosfera bila je u dvorani Tabor, gdje se skupilo gotovo dvije tisuće navijača. Njihov junak bio je vratar Ivan Pešić, koji je za službenu stranicu kratko nakon utakmice poručio: "Ovo je bila jako teška utakmica, od prve pa do zadnje minute. No, svi smo odigrali odlično. Vrhunska obrana i velika borba do kraja susreta omogućili su nam zasluženu pobjedu. Svaka čast navijačima koji su nas došli podržati, nadam se kako će se ponoviti takva atmosfera uskoro, jer nam daje dodatnu snagu."

Uvodnu nervozu i rani zaostatak od tri pogotka Maribor je stigao do desete minute da bi uskoro stigao u potpunosti okrenuti rezultat u svoju koristi i +2 na semaforu. Wisla serijom od četiri uzastopna pogotka nameće svoj ritam, ali odgovor domaćih stigao je do odmora, sjajno je nakon isteka vremena preko bloka suparničke obrane poentirao Tarabochia, za poravnat ishod na poluvremenu (13:13).

U nastavku, još jedna sjajna ovosezonska predstava Pešića na vratima i Špelića u napadu pa Maribor do 40. minute odlazi na +4, prednost koju su domaći igrači bez previše problema i opasnosti uspješno čuvali do kraja dvoboja i konačno slavlje s 26:23.

Jednostavno sjajan je bio Ivan Pešić s 20 obrana, od čega su bila i dva sedmerca. Nije puno slabiji bio niti Marin Šego, koji je uspješan bio 17 puta. Ali, bez obzira što je ponovno na službenoj stranici svog kluba od navijača pobrao titulu najboljeg igrača Wisle, u ovakvom raspletu to nije bilo dovoljno za bodove. Svoju šutersku kvalitetu još je jednom ove sezone dokazao i Nikola Špelić, koji je jednoj vrhunskoj obrani poput Wisline zabio čak sedam golova. Marko Tarabochia postigao je jedan gol, Mate Svalina imao je jedno isključenje.


Sjajni pogodak Marka Tarabochije nakon isteka vremena u prvom poluvremenu. Niti blok Poljaka, ni Šego na vratima nisu ga uspjeli zaustaviti

Rajković igrač utakmice s 26 obrana: "Šteta za drugi bod"

Ništa manje uzbudljivo nije bilo niti u norveškom Elverumu, gdje je domaćin, predvođen fantastičnom partijom hrvatskog vratara Gorana Rajkovića stigao do zasluženog boda protiv danskog Holstebroa. Trebali su Norvežani i slaviti, uzeti puni plijen, ali nisu realizirali jednu kontru u samoj završnici utakmice, što bi donijelo prvo slavlje u ovoj skupini C.

Gotovo nestvarna je bila večer Gorana Rajkovića, koji je zaustavio čak 26 suparničkih pokušaja te je naravno i proglašen igračem utakmice. Elverum je imao minimalno vodstvo na poluvremenu te je stvarno šteta kako nisu iskoristili odličnu večer svog vratara za pobjedu. Završilo je na kraju 28:28.

"Velika šteta zbog tog drugog boda jer smo imali i kontru za pobjedu, ali eto, nije ušla. Cijelo vrijeme utakmica je bila izuzetno napeta, a nitko tijekom čitavog dvoboja nije imao prednost veću od dva pogotka. Iskreno, mogli smo pobijediti, ali smo isto tako mogli i izgubiti," poručio je nakon dvoboja s danskim Holstebrom vratar Rajković čitateljima Sportneta.

Odlična forma hrvatskog vratara sjajna je najava za dvoboj domaćeg prvenstva u srijedu. Elverum je na vrhu poretka norveškog prvenstva i na svom terenu dočekuju drugoplasirani Runar, u velikom derbiju koji bi mogao usmjeriti borbu za naslov prvaka: "Imali smo dosta problema na dansku duboku obranu. Branio sam čitavu utakmicu i to na visokoj razini. Imao sam 26 obrana i proglašen sam za igrača utakmice. Sada se već okrećemo prema srijedi i utakmici s Runarom, jer ako slavimo, jednom nogom smo pred ciljem."

Elverum je pred povijesnom prilikom i osvajanjem prvog naslova rukometnog prvaka Norveške.

U skupini C Kupa EHF nakon tri odigrana kola sada je Maribor na prvoj poziciji s pet osvojenih bodova, Holstebro ima četiri, Wisla je treća s dva boda, dok je Elverum s jednim bodom na začelju poretka.

Idući susreti zakazani su 9. i 10. ožujka, Šegina Wisla će ugostiti hrvatski Maribor, a Team Tvis Holstebro će biti domaćin Rajkovićevom Elverumu.

Kup EHF, skupina C, treće kolo:
Maribor Branik - Orlen Wisla Plock 26:23 (13:13)
Elverum Handball Herrer - Team Tvis Holstebro 28:28 (16:15)
Poredak: Maribor Branik 5, Team Tvis Holstebro 4, Orlen Wisla Plock 2, Elverum Handball Herrer 1;

Kup EHF, skupina A, treće kolo:
Cimos Koper - Frisch Auf Göppingen 36:39
Naturhouse La Rioja - Eskilstuna Guif
Poredak: Frisch Auf Göppingen 4, Naturhouse La Rioja 4, RK Cimos Koper 4, Eskilstuna Guif 0;

Kup EHF, skupina B, treće kolo:
Motor Zaporožje - Tatran Prešov 27:32
KIF Kolding - Rhein-Neckar Löwen 25:23
Poredak: KIF Kolding 6, Rhein-Neckar Löwen 4, Tatran Prešov 2, Motor Zaporožje 0;

Kup EHF, skupina D, treće kolo:
Stiinta Bacau - Bešiktaš 26:24
Nantes - Magdeburg 20:27
(Vujić 1, Škatar 1)
Poredak: Magdeburg 6, Nantes 4, Stiinta Bacau 2, Bešiktaš 0;

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 16:35
    Normalno da se nije očitovao jer komandant Slavko bi jedino znao izlanuti, da se nije i Marin javio na telefon, a onda bi mu Gobac šapnuo u uho, čuj Keta smisli nešto pametniji izgovor :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 15:11
    A zašto Šego nije išao na SP, jel se Goluža kad očitovao?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 13:32
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2013. u 10:29
    glavno da ivić nama brani u repki na SP-u, koji iako je strašan talent, ima tek 20 godina i ima vremena za njega! mali se još nije nigdje dokazao! eto, ni u zagrebu više nije prvi golman, stevanović ga je istisnuo! šego i rajković su za ivića 'avioni'!
    Obrisan korisnik