Rukomet

Duvnjak, Lacković i Vori u Celje, mađarsko-poljski sudar s hrvatskim začinom

Ivor Krapac • utorak, 26.02.2013.
Duvnjak, Lacković i Vori u Celje, mađarsko-poljski sudar s hrvatskim začinom
Foto: Davor Sajko

Dva dana poslije završetka posljednjih utakmica prvog kruga, u utorak u sjedištu EHF-a u Beču održan je ždrijeb osmine finala Lige prvaka. Prošlo je bez hrvatskog klupskog predstavnika, ali bilo je zanimljivo zbog toga što su suparnike među posljednjih 16 saznali brojni hrvatski rukometaši, ali i Lino Červar, nekadašnji izbornik reprezentacije, koji je na klupi skopskog Metalurga...

Poslije ispadanja zagrebačkog Croatia osiguranja u dijelu natjecanja po skupinama, ždrijeb osmine finala rukometne Lige prvaka u utorak u Beču prošao je bez hrvatskih klubova, ali u prvim utakmicama u razdoblju od 13. do 17. ožujka i uzvratima od 20. do 24. istog mjeseca neće nedostajati hrvatskih predstavnika.

Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori će u dresu HSV Hamburga tražiti prolaz u četvrtfinale u ogledu sa slovenskim predstavnikom. Ždrijeb im je namijenio dvoboje s celjskom Pivovarnom Laško, koja je završila prvi dio natjecanja na četvrtom mjestu skupine B, dok je hamburška momčad bila prva u skupini A.

Hrvatska kolonija u poljskom Vive Targi Kielceu, sa Željkom Musom, Venijem Losertom i trenutno ozlijeđenima Denisom Buntićem, Ivanom Čupićem i Manuelom Štrlekom, srest će se s mađarskim Pick Szegedom, čiji su članovi Alen Blažević i Antonio Pribanić. Poljski klub bio je jedina stopostotna momčad u prvom krugu, s pobjedama u svih 10 utakmica u skupini C, dok je mađarski predstavnik završio na četvrtom mjestu skupine D, korak ispred zagrebačkog CO-a.

Velik broj hrvatskih rukometaša bit će u akciji i u ogledu madridskog Atletica i Füchsea iz Berlina. Gledajući sve dvoboje u osmini finala, taj je zvučan ne samo zbog toga jer se radi o klubovima iz dvije snažne lige, već i zato što su Atletico i Füchse prošle sezone bili sudionici Final Foura u Kölnu. Madriđani će se u lovu na četvrtfinale, među ostalima, osloniti i na Ivana Balića i Jakova Gojuna, dok za njemačke predstavnike igraju Ivan Ninčević i Denis Špoljarić.

Füchse je na kraju prvog kruga bio drugi u skupini D, u kojoj je bio i hrvatski prvak, dok je Atletico završio na trećem mjestu skupine B.

Lino Červar, nekadašnji hrvatski izbornik, vodit će skopski Metalurg protiv još jednog suparnika Zagrebaša iz prvog dijela natjecanja. Červarova momčad srest će se s bjeloruskim Dinamom iz Minska, koji je bio treći u skupini D. Metalurg, koji u svojim redovima ima i hrvatskog srednjeg vanjskog Damira Batinovića, završio je prvi krug na drugom mjestu skupine C.

Hrvatski reprezentativni vratar Mirko Alilović i nekadašnji reprezentativni kružni napadač Renato Sulić će se u dresu mađarskog Veszprema sresti sa španjolskim Ademar Leonom, u kojem igra još jedan hrvatski vratar, Matej Ašanin. Veszprem je u prvom krugu uzeo prvo mjesto u jakoj skupini B, ispred Kiela i madridskog Atletica, dok je Ademar Leon bio četvrti u skupini A.

Poslije osvojenog drugog mjesta u grupi B, Kiel će se na novom koraku u branjenju naslova sresti s ruskim Čehovskim Medvedima, trećeplasiranima u skupini A. Iza završetka na vrhu Zagrebove skupine D, Barcelona će novi izazov imati u osmini finala protiv danskog Bjerringbro-Silkeborga, koji je bio četvrti u skupini C, dok će njemački Flensburg-Handewitt tražiti prolazak u četvrtfinale u dvije utakmice protiv slovenskog Gorenja.

Gorenje je u prvom krugu bilo treće u skupini C, a momčad iz Flensburga završila je na drugom mjestu skupine A.

Parovi osmine finala:
Bjerringbro-Silkeborg - FC Barcelona Intersport
Reale Ademar Leon - MKB Veszprem KC
Pick Szeged - Vive Targi Kielce
Celje Pivovarna Laško - HSV Hamburg
Čehovski Medvedi - THW Kiel
Dinamo Minsk - Metalurg Skoplje
Atletico Madrid - Füchse Berlin
Gorenje Velenje - SG Flensburg-Handewitt

Napomena: Prvonavedene momčadi su domaćini u prvim utakmicama.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2013. u 16:46
    mislim da to Atletico lagano dobiva
    Obrisan korisnik
  • nido26.02.2013. u 15:09
    Uhh kakav par, Ciudad i Fuchse ccc
    nido